Zobacz pełną wersję : Problem z obrotami + jakiś kabelek
Witam. Civic IV gen 1.6 D16Y7
Na rozgrzanym silniku, po zatrzymaniu się obroty spadają do 1tyś i od razu wskakują na około 2sek na 1.2tyś obrotów i później do tysiąca.
Problem mam od jakiegoś tygodnia, honda nie jest na gaz.
Może to silniczek krokowy? Ponoć po przeczyszczeniu jest OK.Gdzie on się dokładnie znajduję? Prosiłbym o jakieś foto najlepiej:D
I druga sprawa. Co to jest?
http://img824.imageshack.us/img824/7674/zdjcie0590.jpg
Mi to wyglada na czujnik temperatury powietrza w dolocie ale moze niech sie ktos inny wypowie.
Mi to wyglada na czujnik temperatury powietrza w dolocie ale moze niech sie ktos inny wypowie.
na 100%
i ma być wetknięty w dziurke którą widać w tle od puszki z dolotu?
a co z krokowcem?:D:D
tak w tej dziurze powinien być;]
szukaj krokowego gdzieś przy kolektorze ssącym. nie wiem dokładnie jak to jest w Y7.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?16456-czyszczenie-silniczka-krokowego&highlight=czyszczenie+krokowego
Jeżeli miałeś takie akcję z wypiętym tym właśnie czujnikiem to możliwe że to przez to. Wsadź go i pisz czy się poprawiło.
wsadziłem i jest tak samo;/
co do krokowca...trzeba zajechać do mechanika bo sam nie umiem go odkręcić
krokowiec i przepustnica przeczyszczone. Dalej to samo. Podpięte do kompa, okazało się że sonda lambda (coś tam o grzałce wspomniał) padła i trzeba wymienić. Nowa kosztuje 350zł! Ale czy ona jest odpowiedzialna za falujące obroty?
Kupiłem nowe świece NGK jutro montaż. Co jeszcze może być nie tak?
skolopendra
15-09-10, 17:09
Ale czy ona jest odpowiedzialna za falujące obroty?
teoretycznie tak .pod warunkiem że podlewało zbyt mocno świece .po wykręceniu powinny być czarne
1000obr to zbyt dużo,proponuję skręcić je śrubką na przepustnicy
Witam. Civic IV gen 1.6 D16Y7
chyba VI tej :)
ile tyś obrotów powinno być? Ja zawsze miałem tysiąc i było ok.
Jutro spróbuję z tymi świecami i napisze co i jak
powinno byc 750 +/- 50 wg ksiażki
skolopendra
16-09-10, 17:37
ile tyś obrotów powinno być? Ja zawsze miałem tysiąc i było ok.
a czemu by miało być nie ok?
ale to za dużo
reszta JW