Zobacz pełną wersję : Check + odcinka przy 3500
Witam. Otóż samochód stał ok. pół roku nieodpalany. Teraz został wymieniony olej i wszystko jest dobrze, silnik pracuje bez zarzutu poza tym, że świeci się check i nie wkręca się powyżej 3500. Rano zejdę szczytać blędy, ale pytam, bo moze ktoś miał podobnie i odrazu pomoże mi rozwiązać ten problem.
Brzmi jak coś z aparatem zapłonowym lub przestawiony rozrząd. Jakie wyszły błedy?
tak to aparat zaplonowy. mialem to samo po zakupie civica, bardzo wkurzajacy problem ale za to radosc duza po naprawie :lol:
Odkopuję temat. Mam dokładnie ten sam problem. Wyskakuje błąd nr 4 czyli Czujnik położenia wału korbowego lub jego obwód. Czujnik został wymieniony na nowy i dalej jest ten sam problem. Macie jakieś sugestie co to może być??
To pewnie będzie jedno z głupszych pytań , ale czy zresetowałeś kompa?? Bo mój kumpel miał tak w Octavii i wymienił czujnik , ale nic nie zrobił z kompem i problem był nadal :/. No i jeszcze możliwe jest że kabelki itp mają już swoje lata i nie chce im się współpracować :/