PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.4 16v- kilka problemów:)

Hondziarz84
07-09-10, 23:02
Witajcie. To mój pierwszy post . Kupiłem Hondę Civic 1.4 16v 1996r. Tak samochodzik jest super ale..

1) Ciężko pali jak jest ciepła. Trzeba z 10 sekund kręcić. Co może być przyczyną? Filtr

powietrza i paliwa dopiero był wymieniany. Świece mogą być przyczyną?

2) Pali jak smok:) Co prawda jeżdże tylko po mieście ale nie przekraczam 4tys obrotów. A pali koło 10/100:( Chyba jak na 1.4 to trochę za dużo?

3) Wpadła mi szyba od strony kierowcy:) I nie mogę nigdzie znaleźć tego mechanizmu

podnoszenia szyby? Może ktoś z Was ma jakieś namiary gdzie to mogę dostać:) Bo na

Allegro są jedynie na prawą stronę jak na złość:( Narazie szyba trzyma sie na drewnianym kołku i na taśmie:)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Lucas.FK2
08-09-10, 12:25
AD1. Jak Ciężko pali to na bank już do wymiany kopułka aparatu zapłonowego,przewody zapłonowe i świece.
AD2. Pewnie zwalił Ci się czujnik temperatury i jezdzisz cały czas na ssaniu. Jesli zrobisz samodiagnostyke i pokaże Ci błąd 6 to znaczy,że już na bank to wiele osób o tym nie wie i tak jezdzi gadając,że Honda to smok itp.
AD3. mechanizm do podnoszenia szyby dostaniesz u Ralfa w Kobyłce. Daleko nie masz jak mieszkasz w Wawie
a dokładniej: http://www.czesciuralfa.pl/mapa-dojazdu.htm

skolopendra
08-09-10, 17:02
1) Ciężko pali jak jest ciepła. Trzeba z 10 sekund kręcić. Co może być przyczyną? Filtr

.

dolej paliwa do baku

reXio
08-09-10, 17:04
Przekaznik pompy paliwa?

Hondziarz84
08-09-10, 22:40
Dzięki wielkie za pomoc. Jutro jadę po ten mechanizm od otwierania szyby. W piątek jadę w trasę i zobaczę ile pali. Jak cały czas dużo to biorę się za ten czujnik temperatury. Jak jeszcze coś będe miał to będe pisał:)