Zobacz pełną wersję : Przyciemnione szyby problem ;/
Siema koledzy
mam pytanie otóż dzis chciałem zrobić przegląd mam do 9 wrzesnia ;) i okazało się że nawet nie "wjechałem" na rolki z powodu przyciemnionych szyb ;) okazało się że szyby od kierowcy i pasażera mogą mieć co najwyżej przejrzystosci 70 % a ja mam 38.6%
tak samo boczne tylnie i sama tylnia. Wszystko było robione niby w profesjonalnym zakładzie ,mam nawet na to certyfikat od instytutu transportu jak i szkła ceramiki.
Teraz pytanie czy muszę zdejmować te folię z od kierowcy, pasażera i tylnią . Czy po prostu trafiłem na 2 stacje diagnostyczne które się czepiają ? jest ktos obeznany w prawie ? ktos ma ewentualnie zakład do polecenia jeżeli chodzi o zdjęcie tej folii ?
Szyby były przyciemnione w lipcu 2009 roku i były wlasciciel jeździł do tej pory czyli do wrzesnia 2010 roku bez żadnych przygód ;)
pozdrooo
otworz przednie szyby na full i jedz na diagnostyke ;p
Siema ziom.
Oszalałeś?
Nic nie zdejmuj jedz gdzie indziej, mnie cofali kilka razy w jednym za niski na rolki, w drugim ciemne szyby, w trzecim za glosny wydech
Jedz zrob sobie przeglad w LOt'cie na 17 stycznia tam nie patrza na takie bzdety
otworz przednie szyby na full i jedz na diagnostyke ;p
ja jak tak zrobilem to mechanik wsiadl dal gazu i stwierdzil ze za glosny
dziekuje dowidzenia
a jak z psami nie czepiają się ?:D ja zrobiłem po znajomosci przegląd tylko mam problem z tymi szybami mechanik mówił żeby lepiej zdjąć;) a w drodze do domu już się psy na mnie gapiły jak cholera :D
poprzedni własciciel jeździł z tymi szybami i przechodził kontrole ale nie wiadomo na jakiego psa się trafi ;/
nie znacie jakis ludzi od zdejmowania tej folii ? Wlasnie przed chwilką dzwoniłem do jakiegos speca z legionoowa, zażyczył sobie za zdjęcie 2 folii od kierowcy i pasażera 150 zł o_O
jezeli to folia to suszarka w dlon i jazda. podgrzewasz, folia odchodzi i sciagasz. dobrze po tym umyc szybe jakims mocno od-klejajacym srodkiem typu ludwik czy cos. przerabialem u siebie odklejanie foli po poprzednim "tjunerze" haha i suszarka dala rade.
tylne szyby wszystkie trzy to mozesz sobie pokryc lakierem albo zaspawać, a na przednie w polsce zaden zaklad nie bierze odpowiedzialnosci za kontrole policyjne, zaden certyfikat Ci nie pomorze. Ja bym jezdzil z tymi szybami dopiero jakby sie czepneli to na miejscu mozna zdrapac ;)
jezeli to folia to suszarka w dlon i jazda. podgrzewasz, folia odchodzi i sciagasz. dobrze po tym umyc szybe jakims mocno od-klejajacym srodkiem typu ludwik czy cos. przerabialem u siebie odklejanie foli po poprzednim "tjunerze" haha i suszarka dala rade.
myslisz żę Twoim sposobem da rade ? :D hmm podzwoniłem do speców i najmniej chciał koles 70 zł za 2 sztuki ale popatrzyłem na allegro to miałbym spokojnie 1 szybkę używke od kupejki ;p wiec szkoda hajsu wydawać na takie pierdoły ;)
a rozpuszczalnik później załatwi sprawe ? :D gorzej żę będzie smierdzieć ;D
sir speedy
07-09-10, 17:15
na przednich bocznych szybach może zostać zastosowane przyciemnienie w skali do 30% przejrzystości o ile dobrze pamiętam... podczas kontroli policja nie ma miernika i nie sprawdzi Ci ile dokładnie jest więc moim zdaniem nie powinieneś się martwić... całość może wydawać się ciemniejsza ze względu na to iż masz wszystkie tylne szyby również oklejone... gdybym się mylił proszę poprawić... ;)
na stacji twierdzili żę musi być conajmniej 70% przejrzystosci szyb przednich
i tak te szyby nie wyglądają na jakos strasznie przyciemnione bo nie miały być na max'a tylko są lekko ;) ale że mam lakier ciemna zieleń butelkowa to jeszcze plus te szyby hm no widać że cos było robione ale może faktycznie przesadzam ;D Was się nie czepiają ? :D
wg nowych przepisów na przednich bocznych nie może być WCALE żadnej folii, nawet bezbarwnej. wiec radarowcy nie muszą nosić ze sobą żadnych mierników.
wg nowych przepisów na przednich bocznych nie może być WCALE żadnej folii, nawet bezbarwnej. wiec radarowcy nie muszą nosić ze sobą żadnych mierników.
hmm to czemu próg przejrzystosci jest min 70% ? ;D
Możliwe, że się mylę, ale może chodzi o to, że szyby nie zawsze są przyciemniane folią...?
Bo szyby seryjnie mają taką przejrzystość. Sąfabrycznie lekko przyciemnione. Uchyl szybę i patrz na coś o jednolitym kolorze - przez szybę będzie trochę ciemniej.
juz obllokałem podobny temat na forum i faktycznie fabrycznie są sciemnione na 80 % przejrzystosc a nie ma folii że tak powiem 10 % sciemniającej wiec w naszych haniach teorytycznie trza jeździć bez żadnych przyciemnien dodatkowych na przednich szybach ;)
najgorzej obawiam się jak autko będzie wyglądać ;p bo mam tył sciemniony i tylnie boczne ;p a jutro juz jestem ustawiony na zdejmowanie folii
boje się że wyjdzie kaszana;/ tylne szybki i tył mam sciemnione tak jak te boczne na 40% przejrzystosci
ja tam bym nie zrywał na twoim miejscu. A przegląd rób tak jak napisali wczesniej koledzy szyby do dołu i jazda. jakby co to mówisz ze ci gorąco jeżdzić :D Ja tak robie i jest git
tak wygląda w tej chwili sorry że z grona ale nie chce mi się ładować na inny serwer
http://grono.net/chat/#gallery/photo/show/100964168/img-2761/
http://grono.net/chat/#gallery/photo/show/100964160/img-2770/
http://grono.net/chat/#gallery/photo/show/100964165/img-2758/
mysle że nie będzie źle po zdjęciu folii bo szyby i tak fabrycznie są sciemnione
auto przerejstrowane wiec blachy nie ważne ;p
ja bym nie zdejmował pojechał tak jak inni radzą z opuszczonymi i tyle .
przegląd już mam kwestia tego że jak sie przyczepią o szyby to warsztat w którym robiłem przegląd poleci za mnie ;) bo mnie przepuscili
jeżeli panowie nie złapią Cie za bramą diagnosty to mówisz, że po przeglądzie przyciemniałeś :P tego nie sprawdzą ;)
temat do zamkniecia folii nie ma i naprawdę przyzwoicie wygląda ;) no i najważniejsze psy nie mają się o co przyczepić;D