Zobacz pełną wersję : Problem z napinaczem klimatyzacji
Witam. Otóż mam problem z rolką prowadzącą paska klimatyzacji, znalazłem produkcji skf jednak koszt to 350zł:mad:
czy wymieniał ktoś tą rolkę? da się wymienić np samo łożysko? lub kupić tańszy zamiennik?
rolke wymienialem pare miechow temu na uzywke, narazie wszystko ok. samego lozyska sie nie da.
edit: i wypadalo by sie kolego najpierw przywitac.
skolopendra
06-09-10, 15:23
lub kupić tańszy zamiennik?
dzień dobry
lepiej droższy zamiennik :)
ja dokladnie jak xandu rok temu wymienilem i wszystko ok. Dawalem chyba 60 z przesylka z allegro.
trochę boję się używanych części tego typu, ale chyba nie ma wyjścia 350 za rolkę... rozrząd z pompą kosztował mnie w podobnej cenie (pasek- gates, rolka i pompa skf), jednak chyba nie allegro a znajomy, który zajmuje się rozbiórkami aut.
Otóż da się zmienić samo łożysko:) przynajmniej w D14a4. za łożysko SKF zapłaciłem ok 14zł:cool:
Wygląda że to ta sama rolka więc może mi też się uda, rozumiem, że ta rolka jest rozbieralna tą nakrętką na rolce, a pod tym już łożysko? Pytam bo nie chce rozpierdzielić i nie mieć czym jeździć:p
az z ciekawosci poszedlem sprawdzic czy to lozysko wymienne jest. ogolnie tak jak mowisz, po odkreceniu tej nakretki zchodzi cala rolka z lozyskiem, ale ja mimo napieprzania przed chwila mlotkiem starego lozyska nie wybilem. moze jakos prasa? :confused:
Hmm no to jest jakaś szansa, czyli rolka schodzi z łożyskiem bez większego problemu, tylko z niej wybić to problem. Chyba jednak spróbuje je wymienić, używka z allegro to zawsze słabe rozwiązanie.
jak ktoś by chciał to mam oryginalna rolke hondy - nówke oczywiście - info Pw
Trzeba podjechać do kogoś z prasą (większość warsztatów ? ;), rolka jest metalowa i nowe łożysko można wprasować.
Dopiero co szukałem dla kogoś - nr łożyska to 6203LU ...
dzieki bardzo za info, w takim razie szukam łożyska, myśle ze nie bedzie wiekszego problemu