Witam:confused:
Zastanawiam się nad instalacją do d14z6 i wałkuję temat już z 4 miesiące.Czy ktoś ma w hondzie ten typ instalacji jak się sprawuje?Może montował ktoś z Was landi w garaż 3 w Dzierżoniowie i czy może coś powiedzieć dobrego?!dziękuje:)
Witaj
W swojej Hani MB2 D14A8 mam Landirenzo Omegas, reduktor IG1, wtryski matrix XJ544 - od 6-ciu lat, na dzień dzisiejszy przejechane na gazie ponad 118 tys km. Instalacja jest niezawodna, trzeba wymieniać filtry co ok 15 tys. i dbać o prawidłowe ustawienie zaworów co 20 tys. Ja dodatkowo zainwestowałem kiedyś w porządne kable WN od NGK i świece irydowe NGK, co czyni że jazda na gazie w niczym nie różni się od jazdy na benzynie, silnik na gazie kręci się fantastycznie. Jeśli chodzi o spalanie to ja głównie jeżdżę w trasie ok 100 km dziennie - najniższe to 8l, najwyższe ok 9l w mieście lub gdy prędkość podróży >150. Co do montażu najlepiej sprawdź na www.landi.pl listę dystrybutorów (nie warsztatów - bo te niekiedy mogą posiadać słabe kompetencje). Z czystym sumieniem polecam Ci tą instalację, w kolejnym samochodzie z resztą też ją zamontuję.
Pozdr.