PDA

Zobacz pełną wersję : szyberdach

lukaszrbk
14-11-06, 22:15
Witam mam takie pytanko odnośnie szyberdachu: chodzi oto ze mam peknieta szybe o szyberdachu, czy nieorietujecie sie czy da sie gdzies dokupic sama szybe bo przeciez niebede kupowal kompletnego i czy ciezko jest wymienic taka szybe. z gory dzieki

Lcfr
15-11-06, 09:37
uzywka....(kupie/sprzedam/szrot/allegro)
bo nowa to raczej kosmos...

LIO
15-11-06, 09:37
dzial gielda i zakladasz temat kupie, albo pytasz lokalnych handlarzy tutaj (np maciekxxxx) i masz szybe i wystarczy tylko ja wymienic, a jak to moze ulatwi ci jak zciagniesz sobie z sieci manual do swojego civica (dostepne na tym forum jak poszukasz)

Lynx
16-11-06, 00:01
Podepne sie. Czy jest taka mozliwosc ze woda do bagaznika dostaje sie przez szyberdach? To jest teoria znajomego blacharza, na moje opowiesci o walce wlasnie z woda w bagazniku.

Lcfr
16-11-06, 00:03
moze sie dostawac jzeli masz zapchane weze od szyberdachu i gdzies to przecieka po sciankach.... ale ogólnie to raczej szukałbym gdzies na uszczelkach tylnej klapy

Lynx
16-11-06, 00:12
Cale lato z tym walczylem i efekt jest taki ze po myciu alta jest woda w bagazniku natomiast po polaniu okolic tylniej klapy i nadkoli jest sucho. Uszczelka jest morka z zewnetrznej stron reflektory nie przeciekaja. W jaki sposob mozna sprawdzic te weze i gdzie ich szukac?

Lipek
16-11-06, 09:42
Gdy wyjmiesz klapke, ktora sie zdejmuje, gdy chcesz wymienic zarowki lampy umiejscowionej w blotniku i poswiecisz latarka do gory-to zobaczysz plastykowy, przezroczysty wezyk-moze on ci sie odczepil i woda leci gdziec chce...

Lynx
16-11-06, 11:44
niezabardzo rozumiem gdzie szukac tego wezyka. :roll:

Lipek
16-11-06, 16:18
sory, nie zauwazylem ze masz coupe, ja opisalem jak jest w HB...

Lynx
16-11-06, 23:38
No wlasnie tak mi sie wydawalo :wink:
Ktos sie orientuje jak to jest w kupach :?: :idea:

W ramach rozwiazania zagadki wzucam zdjecie:
http://157.158.130.206/~lynx/honda/szyber.GIF