Zobacz pełną wersję : szyberdach
Witam mam takie pytanko odnośnie szyberdachu: chodzi oto ze mam peknieta szybe o szyberdachu, czy nieorietujecie sie czy da sie gdzies dokupic sama szybe bo przeciez niebede kupowal kompletnego i czy ciezko jest wymienic taka szybe. z gory dzieki
uzywka....(kupie/sprzedam/szrot/allegro)
bo nowa to raczej kosmos...
dzial gielda i zakladasz temat kupie, albo pytasz lokalnych handlarzy tutaj (np maciekxxxx) i masz szybe i wystarczy tylko ja wymienic, a jak to moze ulatwi ci jak zciagniesz sobie z sieci manual do swojego civica (dostepne na tym forum jak poszukasz)
Podepne sie. Czy jest taka mozliwosc ze woda do bagaznika dostaje sie przez szyberdach? To jest teoria znajomego blacharza, na moje opowiesci o walce wlasnie z woda w bagazniku.
moze sie dostawac jzeli masz zapchane weze od szyberdachu i gdzies to przecieka po sciankach.... ale ogólnie to raczej szukałbym gdzies na uszczelkach tylnej klapy
Cale lato z tym walczylem i efekt jest taki ze po myciu alta jest woda w bagazniku natomiast po polaniu okolic tylniej klapy i nadkoli jest sucho. Uszczelka jest morka z zewnetrznej stron reflektory nie przeciekaja. W jaki sposob mozna sprawdzic te weze i gdzie ich szukac?
Gdy wyjmiesz klapke, ktora sie zdejmuje, gdy chcesz wymienic zarowki lampy umiejscowionej w blotniku i poswiecisz latarka do gory-to zobaczysz plastykowy, przezroczysty wezyk-moze on ci sie odczepil i woda leci gdziec chce...
niezabardzo rozumiem gdzie szukac tego wezyka. :roll:
sory, nie zauwazylem ze masz coupe, ja opisalem jak jest w HB...
No wlasnie tak mi sie wydawalo :wink:
Ktos sie orientuje jak to jest w kupach :?: :idea:
W ramach rozwiazania zagadki wzucam zdjecie:
http://157.158.130.206/~lynx/honda/szyber.GIF