Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem honda Civic

teges
14-11-06, 18:30
Samochód to Honda Civic 1996r. a problem to brak stopu.Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki są dobre wypiąłem wtyczkę z czujnika przy pedale hamulca i napęcie tam jest.zmostkowałem przewody w tej wtyczce i nic z tyłu brak napięcia.Mam pytanie gdzie szukać dalej?

Dzida
14-11-06, 18:32
Pomierz czy prąd dochodzi... Może przy stopie coś nie styka...

teges
14-11-06, 21:12
Do wylącznika stopu prąd dochodzi - sprawdzałem.zdjąlem wtyczkę z wlącznika stop i zmostkowałem przewody no i kicha stopu nie ma. Nie wiem dalej gdzie leci wiązka czy czasem gdzieś na jakimś połączeniu nie łączy gdzie szukać?

marf
15-11-06, 01:00
hm... nie pisałeś nic o żarówkach .. czasami też tak bywa, moze luzy na kostkach.... w razie w wiązka elektryczna biegnie przy progu od kierowcy pod wykładzinką.

Manual strona 267.
Sprawdzanie świateł hamowania:
*Jeżeli światła hamowania nie włączają się, należy sprawdzić bezpiecznik w skrzynce bezpieczników
*Jeśli bezpiecznik nie jest uszkodzony, sprawdzić i w razie potrzeby wymienić żarówke światła hamowania
*Sprawdzić wyłącznik świateł hamowania. W tym celu należy wymontować osłonę nad pedałem, odłączyć złącze przewodu od włącznika świateł hamowania, włączyć zapłon, zmostkować oba styki w złączu wyłącznika świateł hamowania za pomocą któtkiego przewodu dodatkowego, jeśli zapalą się światła hamowania, wyłącznik jest uszkodzony i należy go wymienić.

tyle tam napisali na ten temat..... :roll: