Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : bierze olej bierze płyn :) dużo pali mało jedzie.. : )

myszuu
03-09-10, 14:42
"bierze olej bierze płyn :) dużo pali mało jedzie.. : )"

tak to właśnie urok mojego d15b3... Panowie moim zdaniem to jednoznacznie wskazuje na uszczelkę pod głowicą albo uszczelniacze zaworów.. albo jedno i drugie.. dziś jadę do mechanika sprawdzi mi kompresje i wszystkiego się dowiem (oby) ale jakby wam jeszcze coś przyszło do głowy to napszcie..

silnik ogólnie od początku jak go kupiłem brał minimalne ilości oleju jak się potem okazało pociła się dość znacznie uszczelka pod pokrywą zaworów... jednak ostatnio oleju zaczął brać duuużo .. za dużo. oprócz tego zniknął mi płyn chłodniczy ( na szczęscie uzupełniony na czas teraz na bieżąco kontroluje ) ... silnik zaczął też więcej palić i bardzo spadł na mocy.. jak go kupiłem smigał ładnie jak .. na d15 na gaźniku... jedyna nie pasująca mi rzecz to to że nie kopci ?.... jakby była uszczelka pod głowicą to powinien chyba kopcić ?

chciałem się jeszcze zapytać czy możecie polecić kogoś to wygerulował/przeczyścił/zrobił cokolwiek ... z gaźnikiem :) ..na terenie śląskiego lub małopolskiego niby urzadzenie proste ale słyszałem że nie do końca i zwykły mechanik może sobie nie poradzić.. albo namieszać jeszcze gorzej.. mój "lokalny" jak podniosłem maskę myślał że silnik jest na wtrysku więc dławiąc smiech odrazu mu grzecznie podziękowałem