Zobacz pełną wersję : CIVIV 97
chcialem przeczyscic silniczek krokowy ale mam problem gdyz niebardzo moge go zlokalozowac w mojej hondzie przepustnica znajduje sie pod filtrem paliwa ale niewiem gdzie jest silnik krokowy ,wydaje mi sie ze jest przykrecony do przepustnicy ale niejestem pewien bardzo prosze o pomoc ewentualnie zdjecie jak tos ma podobna honde.
jest to honda civiv rocznik 97
pojemnosc 1,4
silnik B16B ale co do tego niejestem pewien.
z gory dziekuje za pomoc
jest to honda civiv rocznik 97
pojemnosc 1,4
silnik B16B ale co do tego niejestem pewien.
Jak moze byc 1.4 a silnik B16? :lol:
dlatego napisalem przy symbolu silnika ze niejestem pewien co do tego .mimo wszystko bede wdzieczny za pomoc
dlatego napisalem przy symbolu silnika ze niejestem pewien co do tego .mimo wszystko bede wdzieczny za pomoc
To co Ty nie wiesz co masz pod maska??? :570: Sprawdz w dowodzie lub na silniku oznaczenie i napisz.
A silniczek krokowy zazwyczaj znajduje sie z tylu przepustnicy i jest przykrecony do niej :roll:
civic 1.4 I
JHMEJ93400S139682
instrukcji czyszczenia mnie zmylila bylo tam napisane ze silniczek krokowy jest przykrecony do bloku silnika.do przepustnicy jest cos przykrecone z tym ze 4 srubami(w instrukcji bylo ze 2 jest przykrecony)sklada sie jakby z dwuch czesci metalowej i plastikowej
civic 1.4 I
JHMEJ93400S139682
To jest oznaczenie nadwozia :roll:
Silnika zaczyna sie na D lub B
D14...
D15...
D16...
D14A4 NUMER SILNIKA
Nie wiem w takim razie skad Ci sie wzielo oznaczenie B16 :?:
1.4 I - D14A3 pewnie. Szukajka nie gryzie, pisane było o krokowym...
Tutaj przy okazji instrukji czyszczenia... Masz foty jak dziad wygląda to i go łatwo znajdziesz.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=19085
u mnie silnik wyglada nieco inqaczej i w tym miejscu niema krokowego wydaje mi sie ze jest przykrecony bezposrednio do przepustnicy ale tego niejstem pewien
Przenosze do odpowiedniego działu.
a ja polecam opcje SZUKAJ!
bylo juz o tym nie raz i to nawet ze zdjeciami!
LOCK