Zobacz pełną wersję : Bulgotanie przy przyśpieszaniu :D
Cześć. Piszę ze śmiesznym problemem, który pojawił się u mnie jakoś od miesiąca :D Otóż gdy wcisnę gaz do oporu na "trójce" to czuję jakby auto straciło trochę na mocy. Czuć jakby chciało przyśpieszać "po staremu", a nie mogło. W momencie wciśnięcia gazu słychać dziwne, nazwijmy to... "bulgotanie" z wydechu (ok 4 sekundowe) i auto przyśpiesza, ale strasznie przymulone jak nigdy. Wiem, że na pewno mam zawory do regulacji bo klekoczą, ale czy ma to jakiś z tym związek?? Silnik d15b7 bez gazu, na zdrowej Pb :)
kopułka i palec do sprawdzenia a najlepiej cały układ zapłonowy
Ok jak będę robił zawory to dam do sprawdzenia. dzięki :)
P.S. Tylko co tutaj sprawdzić skoro na postoju, czy spokojnej jeździe nie ma żadnych złych objawów :(
Zrób jeszcze samo diagnostykę.
jak bulgocze to pewnie ktos Ci podmienil silnik na V8 ;)
mam to samo ;p do 3k obr. tak wlasnie go muli, chce ale nie moze, na kazdym biegu i w przedziale od 1k do 3k obr/min, dopiero jak przekroczy 3k to zaczyna ciagnac jak nalezy ;) a jak nagle wcisne gaz to zdarza sie ze strzela z tlumnika bardzo glosno. i tak jak u Ciebie problem pojawia sie tylko przy jezdzie na postoju niema zadnych objawow i chodzi ladnie rowno.
mam to samo ;p do 3k obr. tak wlasnie go muli, chce ale nie moze, na kazdym biegu i w przedziale od 1k do 3k obr/min, dopiero jak przekroczy 3k to zaczyna ciagnac jak nalezy ;) a jak nagle wcisne gaz to zdarza sie ze strzela z tlumnika bardzo glosno. i tak jak u Ciebie problem pojawia sie tylko przy jezdzie na postoju niema zadnych objawow i chodzi ladnie rowno.
Dobrze masz zapłon ustawiony?
u mnie to samo tylko strzelania w tłumniku nie ma.... ja dodam ,że silnik po remoncie praktycznie kapitalnym .. zapłon " fachowcy" ustawiali do 3tyś nie przyspiesza a zamula...a od 3 jakby ukryty jakiś v-tec sie załanczał .Ponadto przed remontem od 4 do 6k obr/min moment sie wkrecał a teraz czasami nawet i stanie przy 5tys .....;/ porażka.... z golfem3 75km...;/
jak bulgocze to pewnie ktos Ci podmienil silnik na V8 ;)
to9 samo chcialem napisac!!!!!!
byc moze na którejś swiecy jest słaba iskra. Pod obciazeniem silnik zachowuje sie inaczej niz na postoju.