Zobacz pełną wersję : centralny zamek
Witajcie!
otóż zauważyłem po półrocznym używaniu samochodu że coś jest nie tak z zamkiem centarlnym. Na czym polega szkopół..? a otóż kiedy zamykam dzrzwi to raz zamyka odrazu wszystkie dzrzwi a raz tylko kierowcy. Manewr jest taki że jak raz przekręcę w zamku w lewo do kierowcy zamyka tylko jedne dzrzwi od kierowcy a jak dwa razy to dopiero drugie drzwi od pasażera.. ale tu się pojawia problem bo nie zawsze raz zamyka wszystkie zamki na raz a raz nie ..czy może wiecie co się może dziać... ???
z góry dzięki za info
carlos
na mój gust to przesmaruj zamki itp, wygląda jakby siłownik nie miał siły zamknąć - przesunąć dzwigni. czytałem gdzieś ze siłowników przesmarować się nie da, ale przeczyszczenie i przesmarowanie wszystkiego w koło powinno pomóc
na mój gust to przesmaruj zamki itp, wygląda jakby siłownik nie miał siły zamknąć - przesunąć dzwigni. czytałem gdzieś ze siłowników przesmarować się nie da, ale przeczyszczenie i przesmarowanie wszystkiego w koło powinno pomóc
hmm czy ow40 wystarczy czy czymś innym warto... jestem laikiem więc to moje pierwsze grzebanie w autku...:)
Ja bym zaczął nawet od odmrażacza do zamków (też smaruje) lub WD40. Sam też malo grzebie, ale wiem że zdjęcie tapicerki z drzwi... no nie jest za łatwe i trzeba to robić ostrożnie. Przesmaruj WD i zobacz. Albo poczekaj na inne posty :D
Ja bym zaczął nawet od odmrażacza do zamków (też smaruje) lub WD40. Sam też malo grzebie, ale wiem że zdjęcie tapicerki z drzwi... no nie jest za łatwe i trzeba to robić ostrożnie. Przesmaruj WD i zobacz. Albo poczekaj na inne posty :D
dzięki za poradę
carlos
zdjęcie tapicerki z drzwi... no nie jest za łatwe i trzeba to robić ostrożnie
akurat tu żadnej filozofii nie ma, odkręcasz 3 sróbki i delikatnie podważasz zaczepy
nie zawsze raz zamyka wszystkie zamki na raz a raz nie
a zamyka wszystkie zamki jak pada deszcz i jest wilgotno?
akurat tu żadnej filozofii nie ma, odkręcasz 3 sróbki i delikatnie podważasz zaczepy
sprawę rozpoznałem wczoraj ..... zamyka wszystkie kiedy jest sucho a na mokrym jeszcze nie zwróciłem uwagi... wczoraj wieczorem padało i zamknął tylko drzwi od kierowcy a dopiero jak drugi raz przekręciłem w lewo to zamyka wszystkie tylko że nie jest to reguła ....!/???:(
przesmaruj wokolo tylko nie wd40 czyms lepszym zapytaj w sklepach z czesciami samochodowymi o jakis smar w sprayu tylko leprzym od WD40 bo to po jakims czasie wysycha POzdro!
tomay83 napisał/a:
draffter napisał/a:
carlos napisał/a:
sprawę rozpoznałem wczoraj ..... zamyka wszystkie kiedy jest sucho a na mokrym jeszcze nie zwróciłem uwagi... wczoraj wieczorem padało i zamknął tylko drzwi od kierowcy a dopiero jak drugi raz przekręciłem w lewo to zamyka wszystkie tylko że nie jest to reguła ....!/???:(
mam podobnie teraz jest wilgotno i nie zamyka mi centralny ani z kluczyka ani z pilota jak to naprawic