Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Folia chrom

yazzar
14-11-06, 07:02
Zakupilem pare dni temu folie chrom z zamiarem oklejenia nią wewnętrznej klami w mojej Hani

http://img176.imageshack.us/my.php?image=1398164023yn0.jpg

Mialo wyjsc cos takiego , lecz folia nie chce sie uformowac do ksztaltu klamki pomimo iz teoretycznie "FOLIA POSIADA WŁASCIWOŚCI TERMOKURCZLIWE , DZIĘKI CZEMU POD WPŁYWEM CIEPŁA , BARDZO ŁADNIE DOPASOWUJE SIE DO KRZTAŁTU ELEMENTÓW AUTA"

Więc moje pytanie czy ktos juz sie bawil kiedys taką folią? Jasli tak to jak nalezy sie z niąobchodzic zeby uzyskac taki a nie inny efekt ?

Lcfr
14-11-06, 08:35
bawiełem sie juz niejedną folia i wątpie by Ci sie udało okleic to ESTETYCZNIE...

to zbyt skomplikowany kształt i nawet stosujac opalarkę/suszarkę powstana zagięcia bądz niedoklejone elementy...

ta klamka na focie to efekt marketingowy-na 99,9% nie byla oklejana tylko wyszła taka z fabryki...

jak chcesz cos oklejac musisz miec bardziej "przystępne kształty" i pamietac o fakcie, zeby nie naciągnac za bardzo bo będzie kicha... No i folia którą kupiłeś ("chrom") z moich doswiadczen jest najbardziej niewygodna do ładnego położenia...

yazzar
14-11-06, 17:01
No to pasta.

Czyli folia w odstawke bo to jedyna czesc którą chcialem okleic aby nie zpieprzyc sobie wnętrza bo klamki pasowaly by akurat do korbek od otwierania szyb.

A moze znacie jakis inny sposób?
Myślalim jeszcze nad pomalowaniem tego wlasnie "chromem" tylko nie wiem czy nie bedzie sie wycierac, wkoncu klamka jest jedną z najczesciej uzywanych czesci w aucie .. :?

Lcfr
14-11-06, 19:34
No to pasta.

Czyli folia w odstawke bo to jedyna czesc którą chcialem okleic aby nie zpieprzyc sobie wnętrza bo klamki pasowaly by akurat do korbek od otwierania szyb.

A moze znacie jakis inny sposób?
Myślalim jeszcze nad pomalowaniem tego wlasnie "chromem" tylko nie wiem czy nie bedzie sie wycierac, wkoncu klamka jest jedną z najczesciej uzywanych czesci w aucie .. :?

jezeli dobrze przygotujesz powierzchnie i dobrze pomalujesz to nie bedzie schodzic...
ale te lakiery-chrom - niedaja takiego efektu po pomalowaniu jak by sie chciało..

jakub476
17-11-06, 14:56
I od dotykania robią się czarne, ale tomu można zaradzić lakierem bezbarwnym.Jak chcesz mięc chrom to lepiej pomaluj srebrnym bo chrom będzie za ciemny:D

Feniks
22-11-06, 13:02
te wszystkie folie to o dupe .... pamietam jak dwa dni sie meczylem zeby odkrecic srubki trzymajace glowny plastk konsoli, i nie dosc ze kur.. nawalilem podczas roboty to jeszcze nic z tego nie wyszlo ale lewych raczek nie mam.