PDA

Zobacz pełną wersję : pasek rozrządu + pompa wody itd

novak
14-11-06, 00:36
Szukałem na forum i znalazłem troche o wymianie paska , ale mam konkretne pytanie.
Czy ktoś może może mi powiedzieć który pasek jest lepszy Gates czy Mitsuboshi czy może ContiTECH?? Pasek wymieniałem ostatnio przy 135 tyś (od nowości był:)))) i teraz mam Gates'a , ale przy 210 tyś czeka mnie znów wymiana i zastanawiam się na jaki , bo troche się oczytałem , że Mitsuboshi jest dobre , ale podobno Gates produkuje dla Hondy. I jeszcze jedno , czy przy tych 210 tyś przydałoby się wymienić pompe wody na nową , bo wiem , że jeszcze jest oryginalna. Jak ktoś ma jakieś informacje na temat tych pytań , to bede wdzięczny. Z góry dzięki:)

maarcin_bel
14-11-06, 23:18
powiem ci tak tydzien temu kupywalem pasek rozrzadu i w sklepie odradzili mi paski Mitsuboshi ze wzgledu ze zaczely pekac mieli juz 3 przypadki w krotkim czasie. ja osobiscie wybieralem miedzy Gates lub ContiTech i padlo na ten 2 bo pare osob mi go polecilo ktorzy maja w hani. jesli chodzi o pompe to mysle ze niema sensu jej wymieniac jezeli niema zadnych wyciekow z niej.

Virus1982
15-11-06, 08:19
powiem ci tak tydzien temu kupywalem pasek rozrzadu i w sklepie odradzili mi paski Mitsuboshi ze wzgledu ze zaczely pekac mieli juz 3 przypadki w krotkim czasie. ja osobiscie wybieralem miedzy Gates lub ContiTech i padlo na ten 2 bo pare osob mi go polecilo ktorzy maja w hani. jesli chodzi o pompe to mysle ze niema sensu jej wymieniac jezeli niema zadnych wyciekow z niej.
Nie strasz, kupiłem Mitsuboshi i mam zamiar go założyć, a w tym momencie zacząłem się zastanawiać czy go nie wymienić w sklepie na inny.

novak
15-11-06, 12:35
To wychodzi na to , że pewnie kupie Gates'a pasek , bo teraz mam taki założony i jest wszystko oki , więc nie ma sensu zmieniać firmy. A pompa wody nie cieknie , ani jakoś nie daje oznak , że jest do wymiany , to pewnie zostanie.

zakri
16-11-06, 15:37
paski Mitsuboshi sa ok.
Jak pompa nie wyje i spełnia swoja role, to zostaw.
Szkoda kasy.

eVok
16-11-06, 19:25
słabo coś szukałeś że jeszcze pytasz,pasek Mitsuboshi,rolka Koyo i pompę wody jak oryginalna to co 2 zmiana paska a jak podróba to przy każdej.w Twoim przypadku musisz zmienić wszystko