PDA

Zobacz pełną wersję : Licznik i sonda - nie dziala

OKTA
31-08-10, 19:41
Mam pewien problem.
Otóż czasami nie działa mi predkościomierz, i wywala mi check'a.
gdy czasem rano odpale i po przejechaniu widze ze predkosciomierz nie diala to przy najblizszych swiatlach lub chamowaniu silnikiem zapala mi sie kontrolka silnika.
Restarty nic nie daja. Problem znika gdy przejedzie sie po jakiejs nierownosci wtedy licznik sie zalacza na nowo, a sonda znika po ponownym odpaleniu silnika.

skolopendra
01-09-10, 17:37
licznik to rozumiem .ale jak stwierdziłeś e sonda również? :rolleyes:

wyczyść i po dociskaj wtyk na aparacie

OKTA
01-09-10, 21:19
bo wyskakuje chec wiec pewnie cos z sonda, i pozniej minimalnie faluja obroty jak sie swieci

czy mozliwe jest ze oba wtyki sa gdzies blisko siebie?? sonda to widze po kablu jak idzie i gdzie sie wpina a wtyk od predksciomierza??

skolopendra
02-09-10, 16:25
wiec sprawdź kody błędów

Lucas.FK2
02-09-10, 20:18
Podejrzewam,że pada Ci czujnik VSS jak u mnie. Jak ktoś moze go wskazać to bedziemy wdzięczni* :D

skolopendra
03-09-10, 15:37
jest w skrzyni

headone
04-09-10, 13:58
Przerabiałem to dziś :D Tez mi nie działał prędkościomierz i check wywalał, przeczyściłem czujnik prędkości VSS i wszystko ładnie śmiga :)

dexster
04-09-10, 14:30
tylko jak się dostać do tego czujnika ma ktoś fotkę gdzie on jest dokładnie

OKTA
12-09-10, 12:02
Przerabiałem to dziś :D Tez mi nie działał prędkościomierz i check wywalał, przeczyściłem czujnik prędkości VSS i wszystko ładnie śmiga :)

a w ktorym miejscu jest ten czujnik??

headone
12-09-10, 14:27
Zerknij między przepustnicę a kolektor ssacy na skrzynie, tam powinien być widoczny ten czujnik.