Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wieloklin kierownicy w V gen

kubota
31-08-10, 16:01
Witam, chciałbym przestawić kierownicę o jedno oczko. Niestety nie mogę ustawić jej w tej pozycji, w której bym chciał, bo coś blokuje i jest przekrzywiona w lewo albo w prawo. Czy w tym wieloklinie są jakieś kliny ustalające czy podobne ustrojstwo? Bo ja nic takiego nie zauważyłem. Czy może niektóre pozycje są wyrobione, a pozostałe trzeba by było mocniej wbić?

jaqb
31-08-10, 19:51
Witam, chciałbym przestawić kierownicę o jedno oczko. Niestety nie mogę ustawić jej w tej pozycji, w której bym chciał, bo coś blokuje i jest przekrzywiona w lewo albo w prawo. Czy w tym wieloklinie są jakieś kliny ustalające czy podobne ustrojstwo? Bo ja nic takiego nie zauważyłem. Czy może niektóre pozycje są wyrobione, a pozostałe trzeba by było mocniej wbić?

Przy takiej sytuacji polecam specjalistow od zbieznosci kol, oni ustawia kierownice prosto tak jak bedziesz chcial :) wbijanie ''mocniej'' to chyba kiepski pomysl:rolleyes:

ygor
01-09-10, 08:53
to nie o to chodzi - zwyczajnie regulacja kierownicy kierownica nie jest precyzyjna - jezeli masz malutki przechyl to ci sie nie uda w ten sposob - geometria jak mowi kolega - tylko przypilnuj zeby ci dobrze ustawili i zablokowali kiere

Nemereth
07-09-10, 12:12
to nie o to chodzi - zwyczajnie regulacja kierownicy kierownica nie jest precyzyjna - jezeli masz malutki przechyl to ci sie nie uda w ten sposob - geometria jak mowi kolega - tylko przypilnuj zeby ci dobrze ustawili i zablokowali kiere

Czy ustawienie kierownicy poprzez ustawienia geometri oznaczałoby również zmianę maxymalnego obrotu czy to będzie niezależne ? Mam na myśli jesli ustawi się przez geometrie przestawiając przykładowo o 5 mm to czy różnica skrętu od środkowego położenia na lewo i prawo będzie miała też te 5 mm ?