Zobacz pełną wersję : Parowanie lampy :/
Wojtec12345678
31-08-10, 15:07
Witam mam takie lampki:
http://moto.allegro.pl/lampy-honda-civic-v-92-95-2-3d-chrom-black-p15-p45-i1196242445.html
I mój problem polega na tym że jedna lampa ciągle paruje :/
Zaczeło się jakieś 2 miesiące temu po ulewie u mnie w mieście...sklep napisał żeby powyciągać wszystkie odpowietrzenia,zrobiłem tak, ale po tym było tylko gorzej.Potem postawiłem auto na słońcu poczekałem aż wszystko wyparuje i zatkałem wszystkie odpowietrzniki,jest lepiej ale nadal po jeździe paruje :/
Jakieś pomysły???
najlepiej to rozkleic cala lampe i na nowo ja szczelnie skleic , jeszcze jest opcja ze masz nieszczelnosci na gumach za zarowkami, bo sa w nich tez dziurki i je tez mozna zalepic np silikonem.
Wojtec12345678
31-08-10, 17:40
Też o tym myślałem,ale dziwi mnie to bo np w lampie prawej nie mam założone jednej gumy,bo jest cholerne dojście i ona nie paruje wogule :/ w tym cały sęk :eek: no i jeszcze jedna sprawa to ta że zamówiłem wczoraj xenony więc owych gum już nie założe...
Co mnie zdziwiło najbardziej...
Wczoraj padał deszcz,lampa zaparowała...przez noc odparowała...jadąc do pracy było wszystko ok nie zaparowało co dziwne o 5.30 rano,przez cały dzień była ładna pogoda i o 14 po powrocie do domu lampa zaparowała :mad: POJĘCIA nie mam od czego tak się dzieje :mad:
wilgoć w lampie...
jeżeli masz opalarkę to użyj jej i ogrzej lampę, radzę też założyć uszczelnienia w miejscu mocowania żarówek.
Wojtec12345678
31-08-10, 22:18
Opalarki nie posiadam...domyslam sie że suszarka nie wystarczy?
W jaki sposób zrobić te uszczelnienia?
Zauważyłem że w miejscu gdzie jest kierunkowskaz jest otwór do lampy bez żadnej gumy.
zmierz średnicę na którą ta guma wchodzi mam jeden komplet od clearów może podejdzie to za piwko opchnę :)
Co do reszty ja zaklejam aluminiową taśmą do kominków z castoramy b.dobrze się sprawdza.
Suszarka też będzie ok
Wojtec12345678
01-09-10, 18:51
Hmmm a co z xenonami? Jutro dostane żarniki,jak je włoże to gum już nie dam rady założyć :(
Wysuszyłem ją suszarką,para znikła,ale na jak długo? Pewnie rano będzie spowrotem :( albo po jeździe w deszczu...
P.s.lepiej jak jest szczelnie zamknięta? Czy powyciągać wszystkie odpowietrzniki jak radzili ze sklepu?
Możesz podesłać jakąs fote jak to wygląda z tą taśma? Żebym miał na czym sie wzorować ;)
co zmienia żarnik ksenonowy ? nic przewody i tak wychodzą wprost przez gumę.
odpowietrzniki zostaw , tylko ogarnij tą zaślepkę żarówki .
Jeżeli dobrze wysuszyłeś rozgrzałeś lampę to powinno być ok, ewentualnie powtórz manewr ale na włączonych żarówkach (zwłaszcza halogenowych gdyż one ładnie grzeją wewnątrz lampy)
Wojtec12345678
01-09-10, 22:38
Xenon zmienia to że przecież te 2 kable co dochodzą do żarówki idą do przetwornicy a z tamtąd do xenonu czyż nie? I dlatego nie zamknie się już tak szczelnie tą gumą...
Idzie to zrobić tak ażeby przez tą gumę przechodziły tylko 2 przewody i to te od żarnika . wystarczy chwilę pomyśleć i popatrzeć na sposób podłączenia przetwornicy.
ja mam xenon tez na sonarach i przeciez normalnie to zakladasz razem z guma tak jak do tej pory zwykle zarowki, w komplecie z HIDami powinny byc nowe gumowe uszczelki do zastosowania razem z tymi ktore sa oryginalnie przy zarowkach.
mi parowala lampa jedna po przerobce na typeR ale od czasu gdy pękła mi od dolu tam gdzie nie widac to przestala parowac wiec jak wam paruje to moze wystarczy wywiercic 2 otwory wentylacyjne i przestanie parowac
Wojtec12345678
02-09-10, 22:26
Zdjąłem jedną gume tą która jest za żarówką,i odparowała momentalnie,jak narazie nie paruje nawet po deszczu,jakby coś się jeszcze działo to odnowie temat,dzieki za wszelkie propozycje :)
Załóż gome bo ona oslania by tam woda nie doleciala do zarowki.... Lepiej autentycznie 2 otworki w jakims malo widocznym miejscu takim by woda se nie lała do srodka i powinno pomoc
Wojtec12345678
03-09-10, 18:02
Powiedzmy że guma nie jest całkowicie zdjęta,tylko lekko uchylona,więc woda nie powinna sie nalać...
A tak poza tym...to lampa ma specjalene odpowietrzniki które nic nie pomagały jak były otwarte,wiec kto wie czy coś by dało dowiercenie kolejnych otworów.
te lampy niestety tak maja powodem sa słabe uszczelnienia. Ten silikon który jest tam stosowany rozpuszcza sie w temp 20 stopni i pozostaje tylko decyzja oddać na reklamacje lub bawić sie w uszczelnianie. Polecam lampy tunigowe firmy TYC naprawde dobrze zrobione nie to co tajwan :p dostepny wszedzie i to jeszcze w takich cenach...
Wojtec12345678
04-09-10, 12:31
Wiem,to był mój błąd że je kupiłem,niestety brakowało mi pare zł do Tyc'ów a potrzebowałem na szybkiego lampy,bo te co są w avatarze są pęknięte...swoją drogą TYC są nawet ładniejsze,te nie były by takie złe, gdyby nie ten odblask z boku,normalnie wymiotuje nim :mad: