Zobacz pełną wersję : Przednia szyba
witam.mam pytanie czy przednia szyba z tego modelu http://allegro.pl/drzwi-honda-civic-95-01-japonska-i1206511140.html bedzie pasowała do mojego civica 97r 5D przedliftowego?prosze o szybka odpowiedz
Chcesz uzywana szybe kupic? Wiesz, ze sie moze rozwarstwic jak ja wkleisz na nowo?
Nie będzie pasowała a poza tym jest zupelnie nieoplacalna ponieważ nowa kosztuje ~400zł z montażem. Używana 250+50 przesyłka+120 klejenie to już daje nam 420zł za używaną. Rozważ wymianę jeszcze raz.
A nowa to jest nowa. Akurat szybe przednia warto kupic nowa i to nie zadnego chinczyka bo tych jest ponoc wysyp tylko renomowana firme.
myslalem o uzywanej bo znalazlem wlasnie taka za 150 zl wiec to mnie skusilo ale jak nie bedzie pasowac to pech chyba bede musial kupic nowa
Jak dla mnie to ceny tych używanych szyb na Allegro to jest jakiś pocisk. To powinno kosztować max 100zł+przesylka żeby to miało sens. Poza tym nie wiadomo czy to dotrze i w jakim jest stanie. Jeśli używana to po szrotach w okolicy poszukać, ale nie za cenę prawie jak nowa.
Nie no, nowa to koszt ponad 300. Mowimy o dobrej a nie chinskiej padlinie. A to juz jest 2 razy drozej. Ale tak jak pisalem - uzywana szyba czolowa to zakup bez sesnsu i bardzo ryzykowny.
Ja kupowałem za 350 + montaż. A w naszych modelach przednie szyby lubią pękać to kupiłem w aso rozpórkę aby usztywniać
---------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam
dexster
www.forum.kameralnie.com
Kolejny argument za nową to taki, że widoczność z uwagi na brak jakichkolwiek zarysowań jest o niebo lepsza niż jakiejś tam używki
dexster powiedz cos wiecej o tej rozporce jak to wyglada cena itp
Bylo o tym juz kupe razy. Jedziesz do ASO i prosisz o rozporke do VI GEN VTi. Kosztuje kolo 60 zl. Cena totalnie smieszna a sztywnosc delikatnie poprawia. Montaz banalny.