PDA

Zobacz pełną wersję : Pali na 3 cylindry tylko !! :(

dovii
30-08-10, 22:21
Witam, po wymianie swiec padla mi cewka zaplonowa wiec wymienilem caly aparat w d15b2 i odpala normalnie ale chodzi na 3 cylindry:/ brak kompresji na drugim z lewej strony:/ co to moze byc? prosze pomozcie

dodam tylko ze na wyzszych obrotach (powyzej 3-3,5k obrotow) pracuje juz normalnie a jak tylko gaz puszcze to lipa:/

Yotomeczek86
30-08-10, 22:35
Ustawiony dobrze zapłon? Dociskałeś kable WN ? Przeczyść styki w kopułce i na palcu rozdzielacza. Wiecej nie wiem :)

suhy
30-08-10, 22:41
jeśli brak kompresji to pewnie wypalony zawór . jeśli stało sie tak po wymianie świec jest możliwość ze odpadł nagar ze świecy i został pod zaworem .

jasiek09
31-08-10, 09:30
coś mieszasz, manometr pokazał 0 czy o wiele mniejszy wynik niż na pozostałych ? możesz zacząć od sprawdzenia luzu zaworowego, choć jeśli wcześniej było dobrze to obstawiam coś z elektryką, i jakim cudem padła Ci cewka po wymianie świec ? kręciłeś na zdjętych fajkach ?edit, dobra już skojarzyłem twój poprzedni temat nie wiem po co zakładałeś nowy.Krzywy lub wypalony zawór lub brak luzu zaworowego.

dovii
01-09-10, 21:04
a teraz takie poboczne pytanie,
mianowicie czy to, ze jezdzilem na 3 cylindrach tlumaczy jakos spalanie na poziomie 9-10l/100km przy spokojnej jezdzie?

Bogdan19
01-09-10, 21:11
a jak pracuje silnik na wolnych obrotach? wydech czasem nie pyrka?
ja tak kiedys miałem ze chodził na 3 cylindrach przez uszczelkę kolektora ssącego, wywaliło ją i łapał lewe powietrze.

dovii
01-09-10, 21:31
dzieki za sugestie, sprawdze ta uszczelke, a z tym spalaniem to nie wiesz czy to przez to mogl tyle palic?

a silnik na wolnych obrotach jak ruszam do przodu czy tylu to tak pyrkocze i slychac ze nie pracuje jak powinien.. z wydechu tez minimalnie inaczej slychac niz na poczatku.. ogolnie to na niskich obrotach chodzi jak jakis rzęch :/ a na wysokich normalnie.. tyle ze wpie...la jak glupia;/

Radek82
01-09-10, 22:39
Może elektroda w świecy zgięta i nie daje iskry .

dovii
02-09-10, 07:24
iskra wszedzie jest ok, sprawdzane bylo kilka razy, przekladane przewody, z elektyka wszystko jest ok.. :/