PDA

Zobacz pełną wersję : brak iskry..!! civic sedan 94' vti ..!! pomocy..!!

pmk_vti
13-11-06, 11:01
założyłem nowe przewody wysokiego napiecia i pojezdzilem jakis tydzien, honda zgasła i juz nie zapaliła na świecach nie ma iskry..!! mechanik powiedział że najprawdopodbniej moduł zapłonu tyle ża sam nie miał ochoty z tym grzebać wiec kupiłem nowy i załałożyłem..!! iskry nie ma nadal..!!

wie ktoś coś na ten temat..??

ps. jescze jedno chyba lamerskie pytanie.. ?? wolno sprawdzać iskre w hondzie tradycyjnie czyli pzez pzyłążenie świecy do obudowy..??

emg
13-11-06, 11:04
mogła cewka przy okazji się skończyć
świecę na kablu WN można przykładać, byle nie sam kabel WN, bo wtedy można załatwić elektronikę. Tylko trzeba przykładać tak, żeby dobra masa była na obudowie świecy

pmk_vti
13-11-06, 11:10
THX..!! własnei mialem zamiar jechac dziś po cewke jezeli to nie pomoze to bede szukał mechnika tyle ze z nimi tez jest poblem bo w okolocy nikt sie za dobrze nie zna..!!
a co do tego sprawdzania to tj myślełem bo kumel mnie straszył że tak nie wolno obić można robić troche to było dla mnie nie logiczne pzeciez ze swiecą cięzko zrobić "zwarcie"

lukus7
13-11-06, 15:10
napewno to cewka

grzesiek krak
14-11-06, 00:26
witam mam podobny problem ze swoją hondą nie mam iskry i nie wiem czy to aparat czy tylko cewka jak to sprawdzić jutro wykręcam aparat
pozdro

[ Dodano: Wto 14 Lis, 2006 ]
lukus7,
witam mam podobny problem ze swoją hondą nie mam iskry i nie wiem czy to aparat czy tylko cewka jak to sprawdzić jutro wykręcam aparat
pozdro

darekskl
19-09-08, 19:30
miałem podobny problem z hondą 1.4 i 3d jechałem na światłach mi zgasła i juz nie chciała zapalić, następnego dnia pomajsterkowałem posprawdzałem przewody i bezpieczniki wyjmowałem każdy i wkładałem , odziwo zapaliła za pierwszym ,pojeździłem z 3 dni i znowu to samo poruszałem tu i tam przekaźnik przelutowałem i znowu zadziałała , wczoraj to samo nie było iskry już myślałem że cewka moduł zapłonu 3 mechaników mnie tak postraszyło znajomy pogrzebał przy bezpiecznikach 15v był dobry ale miał przypalone nóżki tzn takie punkciki czarne zmieniłem bezpiecznik na nowy działał za pierwszym stary raz działał raz nie bo miał słaby styk, taka mała rzecz a cieszy :D koniec problemów a zapowiadało się na naprawe 300zł