Zobacz pełną wersję : Wysokie obroty i duuuuuuże falowanie w D15B7
Koledzy, pomóżcie, bo mam mały problem z moim D15B7. Jak odpale zimny silnik, to na ssaniu ma myślę ok 2500 obrotów (myślę, że tyle bo nie mam obrotka), a jak już się rozgrzeje to obroty skaczą od ok 600/700 do ok 2000. Silniczek jest karmiony benzynką. Nigdy gazu nie widział. Kombinowałem troszke z dolotem, ale w tej chwili jest prawie fabryczny. Prawie, bo nie ma puszki rezonansowej, bo niestety uległa zniszczeniu. Podejrzewam, że może to być silniczek krokowy, ale pewności nie mam, więc powiedzcie, co to może być waszym zdaniem.
Pzdr
Piery
Pierwsze co na mysl przychodzi to krokowy wyczysc go potem resa ECU , zreszta poszukaj [LUPA] duzo tego typu tematow juz bylo.
użyj opcji SZUKAJ!!!
Bo takie problemy byly juz nie raz omawiane na forum! :twisted:
Wyczysc silniczek, przepustnice, wyreguluj wolne obroty i reset!
no to albo ślepy jestem albo nie bylo takiego problemu. silniczek wyczyscilem, dzisiaj zrobie przepustnice, a reset kompa tzn klema z aku na jakis czas, tak? jesli tak to tez robilem...i jeszcze jedno pytanie...jak tu sie obroty reguluje? :|
przepraszam koledzy...juz znalazlem to co mnie interesowalo...moda prosze o przeniesienie albo zamkniecie tematu :)