Zobacz pełną wersję : Test używanego Type R w Auto Świecie
W najnowszym numerze Auto Świata (http://www.auto-swiat.pl/wydania,Honda-Civic-Type-R-Typ-ekstRemalnie-oryginalny,29924,1.html) jest test używanego Type R. Co ciekawe, wśród poważniejszych "usterek" (wymienianych również przez cytowanego tam szefa serwisu Honda Plaza), znalazły się pompa sprzęgła (normalka) i awarie tłumików drgań skrętnych. Ponadto dość spory apetyt na olej silnikowy. Rozbawiło mnie również tłumaczenie często zdarzających się przypadków "haczącej" dwójki - że taka jest specyfika tego auta i wszystko jest ok :) Zaciekawiło mnie jeszcze to, że wypuszczona w 2008 roku wersja Specjal Edition ma bardziej komfortowe zawieszenie.
Panowie Tajperowcy, czy podzielacie opinie o usterkach z testu w AŚ?
arkadiusz29
30-08-10, 20:10
Pompa sprzęgła ,jak najbardziej... reszta u mnie nie występowała
Jaka hacząca dwójka,tam ładnie się biegi przepinają. Dwa i ogień i nie ma prawa :p
Tak z tymi biegami to pojechali. Jest tam jeszcze wzmianka o luźno spasowanym silniku i że należy często sprawdzać olej :p i weź tu kup takie auto jak toto ma luźno spasowany silnik :D
iced_devil
04-09-10, 20:34
a czym się ta pompa sprzęgła objawia??? bo nie wiem czy u mnie jest taka sama??? silnik zbliżony, to pewnie sprzęgło też
Ponadto dość spory apetyt na olej silnikowy.
Zaciekawiło mnie jeszcze to, że wypuszczona w 2008 roku wersja Specjal Edition ma bardziej komfortowe zawieszenie.
Panowie Tajperowcy, czy podzielacie opinie o usterkach z testu w AŚ?
AS jak zwykle jakies bzdury wypisuje. apetyt na olej to jest standardowe zachowanie silnika ktory sie kreci do 8.200. chyba ze AS same TDI testuja wiec im sie takowe silniki dla porownania nie zdarzaja. co do SE to jedyna zmiana jest seryjna szpera i jakies tam kable do ipoda czy cos, o zmianach w zawieszeniu nie slyszalem nigdy.
Akurat Honda Plaza to ma zerowe pojecie o serwisowaniu Type-Row..., az dziw bierze, ze wzieli sie za wypowiadanie w tej sprawie... *******y o tym zawieszeniu jakie wygaduja swiadcza o ich znakomitej wiedzy i przygotowaniu do serwisowania tych aut.
Akurat to, że oni się wypowiadają to kwestia ich dobrego działu PR albo jakiejś reklamowej współpracy z AutoŚwiatem :)
Tak naprawdę nie rozumiem koncepcji wypowiadania się nt. danego modelu przez ASO - wiadomo że nie powiedzą co tak naprawdę się psuje. Takiej wypowiedzi powinien udzielać ktoś z niezależnego warsztatu.
Akurat Honda Plaza to ma zerowe pojecie o serwisowaniu Type-Row...
powiedzialbym ze Type-Rów tez :)