Zobacz pełną wersję : Swap z accorda?
Witam
Zastanawiam sie czy duzo grzebania i rzezby bylo by przy swapie z accorda 2.0 sedana z lat 1999-2001 do civica VI gen
Jaki bylby koszt takiego zabiegu i czy warto waszym zdaniem ? Nie szykuje auta do wyscigow, chce miec poprostu troche lepszy motorek i osiagi.
pozdro
koszta takie same jak przy swapie h-serii
Troszke odgrzewam temat:)
Moze ktos kto sie na tym zna wymieni mi jaki osprzet jest do tego swapa potrzebny i jakie by to byly ceny??
Troche mnie kusi ten silnik wieksza kultura pracy i dosc szybko uzyskiwanym wysokim momentem .
Wydaje mi sie ze z waga cifa przyjemnie by jezdzi i przy tym bedzie dosyc oszczedny.
Dlatego chce zebrac jak najwiecej informacji :)
kolego, ale to naprawdę bez sensu jest... W tej cenie poszukaj lepiej H-serię lub B18c4. A jak chcesz moment podnieść to najlepiej zakup kompresor i uderzaj do przema72... Jakieś 4k pln i objeżdżasz wszystkie accordy, civicy b16, b18, itp [;
Troszke odgrzewam temat:)
Moze ktos kto sie na tym zna wymieni mi jaki osprzet jest do tego swapa potrzebny i jakie by to byly ceny??
Troche mnie kusi ten silnik wieksza kultura pracy i dosc szybko uzyskiwanym wysokim momentem .
Wydaje mi sie ze z waga cifa przyjemnie by jezdzi i przy tym bedzie dosyc oszczedny.
Dlatego chce zebrac jak najwiecej informacji :)
Jak już masz napisane to się nie opłaca. Koszt silnika przy tym swapie to jest akurat najmniej ważna sprawa. Musisz mieć nowe łapy, półosie oraz zrobić całą elektrykę i pełno inny pierdół.