Zobacz pełną wersję : nagrywanie mp3-ek
Problem jest nastepujacy:
jak nagrac mp3-ki, żeby display w radiu pokazywał tylko wykonawców i tytuły utworów ?
Przypuszczam, że chodzi o dpowiedni format tytułów na płycie, tylko jak to "rozumie" odtwarzacz ? Skąd bierze dane ID ?
Jak ustawić program do nagrywania (np. NERO), żeby było OK ?
Może jakiegoś linka, gdzie jest to opisane ?
pozdr.
Tutaj problem nie leży w Nero tylko w plikach MP3.
Jeśli coś mącę poprawcie mnie, ale wszystko rozbija się o Tag-i ID3.
Jeśli w np. Winamp-ie klikniesz na liście odtwarzania prawym przyciskiem myszy
i wybierzesz "file info" to zobaczysz o co chodzi.
Jeśli ktoś przy ripowaniu zadbał o opis jest git, jeśli nie, musisz sam wszystko wpisać.
Inna sprawa to czy Twój odtwarzacz ma funkcję wyświetlania znaczników ID3.
np z winampa mozna edytowac badz tworzyc ID tag...wlaczasz winampa klikasz prawym na dowolnym utworze i wchodzi w "view file info" i dalej zobaczysz zakladki ID TAG....tylko musisz wiedziec czy Twoje radio to czyta....kolejna sprawa ze to w funkcjach radia rowniez sie przelacza ktore info ma wyswietlac...
[ Dodano: Nie 12 Lis, 2006 ]
ale sie zgralismy czasowo :D
jezeli chcesz aby jednoczesnie wyświetlała sie nazaw wykonawcy i tytuł, po prostu wpisz ja zmieniając nazwe pliku uzywająć opcji "zmień nazwę" lib tez w nero edytuj nazwe zmiany pliku....
Dzięki za pomysły.
Sprawę rozwiazuje edycja WimAmpowego "file info". Trzeba edytować tytuł i wykonawcę, właczajac ID3. Tytuł płyty pozostawić pusty. Wyłaczenie całkowite ID3 powoduje wyświetlenie pierwszych parunastu znaków z nazwy pliku.
Jest to b. żmudna robota. Być może przy rippowaniu można to jakoś załatwić globalnie. Chyba to sprawdzę, na szczęście są płyty RW i można mieszać do woli :grin:
pozdr.
jak parunastu znaków? to chyba zależy od radia?bo jeszcze mi sie eni zdażyło aby całego tekstu nei wyświetliło...
Zdaje mi się, albo to bangla do 21 znaków(18+3)...
Albo mi się zdaje :D
musze obczaic temat dokładnei u siebie z tymi znakami....