PDA

Zobacz pełną wersję : Poziom płynu chłodzącego w 4D

Jacek65
29-08-10, 15:50
Witam i mam pytanie.Czy jeśli poziom płynu chłodzącego w silniku 1,8 jest niewiele ponad poziomem minimalnym,to wszystko jest o'k?Pytam bo zawsze był on w połowie,między "kreskami".A ostatnio,czyli od dwóch tygodni zauważyłem iż jest on znacznie niżej.Czyli jak wyżej opisałem.Nie wiem czy tak było wcześniej bo nie obserwowałem.Ponieważ wskaźnik temperatury silnika nie pokazuje nic nienormalnego nie interesowałem się tym.Niedługo mam przegląd, ale tak się pytam jak tam u was z tym płynem jest.Bo może jest to normalne skoro jest powyżej minimum.Pozdrawiam.:)

bunet
29-08-10, 16:54
jak niedługo masz przegląd to poczekaj

Jacek65
29-08-10, 19:05
W zasadzie przegląd za dwa miesiące,ale ASO mam niedaleko więc w razie czego to do nich podjadę.A na razie będę obserwował zbiornik i wskaźnik temperatury.Jak będzie bez zmian to niech sprawdzą na przeglądzie.Z tego co piszą w instrukcji,jak poziom nie przekroczy minimum to jest dobrze.:)

Sagi80
30-08-10, 15:35
Nie martw się, ten wskaźnik jest dość orientacyjny, bardziej niebezpiecznie byłoby gdyby przekraczał maksimum. Zaniepokoić Cię powinno jeśli płyn będzie grubo poniżej minimum lub nie będzie go w ogóle w zbiorniku wyrównawczym.

Jacek65
30-08-10, 16:43
O'k.:)Czyli wszystko w porządku..Dzięki za informacje.:)

Jacek65
06-09-10, 16:10
Dzisiaj, jak zauważyłem, poziom znów jest jak dawniej.Czyli faktycznie nie ma co się sugerować zbytnio wskazaniami na zbiorniku.:)