Zobacz pełną wersję : Tuleje D15B7 EJ2
Witam! Panowie potrzebuje info czy układ , ilośc , tudzież cokolwiek innego tulei w tylnym zawieszeniu D15B7 EJ2 coupe '95 w wersji amerykańskiej, różni się od japońskiej?Tzn, muszę wymienić cały komplet tulei z tyłu i gość w Inter-Carsie na Zachodniej w Łodzi nie wiedział , czy "...te świry (tłumacz amerykanie), czegoś nie pozmieniali?...".
Wiecieee?
Dzięki! Pozdro!
Chyba nie było żadnych zmian.
Ile chcieli za komplet na tył w IC?
Z ebaya można mieć zestaw poliuretanowy na c a ł y samochód za 195$ (jakieś 600zł), poszukaj na forum o Energy Suspension. A jeśli robisz zawiechę na tanich zamiennikach no to niestety ale za jakiś rok będziesz musiał całą zabawę powtórzyć. OEM znowu drogo wychodzi więc zestaw ES to dobra alternatywa.
wiesz co nie pytałem o konkretną firmę i specyfikacje ale jak mnie podliczył, tylko bez kompletu na dwa górne wahacze bo akurat nie miał, to wyszło nie więcej niż koło 150 zl ,te co piszesz jacente to są jakieś konkretne skoro w takiej cenie, każdy zamiennik to tak w granicach 25-30 zł za szt. Aha no i domyślasz sie ,że powinno być tak samo, a wie ktoś może czy na pewno??
Te z ebaya wcale nie są aż tak konkretne.. np jakbyś kupował poliuretany od polskiej firmy Bikopur to koszt około 1000zł :) Tuleje OEM wyjdą pewnie jeszcze więcej ale wiadomo, że na takich przejedziesz najwięcej kilometrów. Musisz sobie zadać pytanie jak długo chcesz pojeździć, ile masz kasy i jak bardzo Ci na tym zależy żeby mieć dobrą zawieche. Jakie polskie drogi są każdy wie i trochę bezsensu jest ładować najtańsze elementy które wyklepią się w pół roku a potem wymieniać na lepsze i płacić 2 raz za robocizne. Także poczytaj sobie jeszcze o tym na forum zanim podejmiesz decyzje. ;)
Co racja to racja jacente. Pozdro
ja mam Ej2 wersja kanadyjska - wszystko jest takie same.
Jak coś to mam kompletne zestawy tulejek na cały tylne zawieszenie. Tulejki firmy NOK. - po więcej info pisac na PW.