Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozrząd w hani 1.5 96r. v-tec -gdansk

DAVINCIGD
26-08-10, 20:44
witam ,jestem nowym ,szczęśliwym posiadaczem Civica, zrobiłem już wymianę wszystkich filtrów i oleju , przymierzam się do rozrządu

podpowiedzcie ile to może kosztować i czy polecacie jakiś warsztat w gdańsku.
W przypadkowym warsztacie nie zamierzam tego robić .

z góry dziękuje za odpowiedzi .

klubowicz
26-08-10, 20:54
by wymienic rozrząd trzeba zdjąć pokrywę zaworów, co za tym idzie trochę na pewno się im uleje i będzie trzeba dolać oleju. Więc nie ta kolejnosc wymian.

Co do kosztów - myślę, że same części w granicach 400zł + 250-300zł robota w dobrym warsztacie (oczywiscie nie ASO).

lunatyk
26-08-10, 21:34
wydaje mi się że w 600 zł to z pompą wody to zrobi i na dobrych częściach ;)

poza tym spinanie się na zasadzie " w przypadkowym warsztacie nie zamierzam robić " jest bezsensu. Oddałeś komuś auto na filtry i olej to oddaj w to samo na rozrząd skoro filtry zrobili dobrze. Dobra rada. Nie skacz po warsztatach ten do filtrów ten do rozrządu. Jeden do mechaniki. Jeden do blacharki czy elektryki. Takie moje zdanie.

klubowicz
26-08-10, 21:42
uwazasz, ze jak umieją wymienic olej i filtr to juz są rewelacyjni?
To podpowiem, ze olej sam sobie wymieniam, tez perfekcyjnie. Ale rozrządu na oczy nie widziałem rozłożonego.

mirasek
26-08-10, 21:49
by wymienic rozrząd trzeba zdjąć pokrywę zaworów, co za tym idzie trochę na pewno się im uleje i będzie trzeba dolać oleju.
Zdejmowałeś kiedyś pokrywę zaworów? ;)

pasek+rolka+pompa to nie więcej jak 300zł na dobrych zamiennikach, robocizna pewnie ok. 200zł

klubowicz
26-08-10, 21:55
ze 4 razy, moze z 5. Sam reguluję zawory. I zawsze coś poleci, za kazdym razem.

mirasek
26-08-10, 22:04
Skąd poleci? ;) Oczywiście mówimy o ilościach rzędu 100ml i więcej wymagających uzupełnienia a nie dwóch kroplach z pokrywy...

teg
27-08-10, 08:49
No właśnie ja też się zastanawiam, skąd tam może tyle polecieć żeby było trzeba uzupełniać. Poleci tyle ile trzeba zetrzeć z uszczelki przed założeniem... W ogóle to szkoda miejsca na serwerze forum na takie jałowe pierniczenie ;)

Xus
27-08-10, 09:26
jeslij masz jakies pojecie o autach i paru zmajomych co ma H kup sobie albo sam zrob magiczny klucz do rozrzadu H i sam wymien a pozniej bedzie robil u znajomych i jeszcze cos zarobisz:)

ogolnie roboty na max 2-3h moze za 1 razem troche dluzej albo pozniej jzu bedzie tylko lepiej:)

jak nie bardzo to powodzenia w szukaniu pamietaj szukaj dobrze zebys pozniej nie musiaj jezdzic ze ci zle ustawili:)

sorry za troche OT

lunatyk
27-08-10, 09:57
klubowicz daje dobrą radę znajdź mechanika i powierz mu auto tak żeby wiedział co jest i miał je co jakiś czas to będzie o nim sporo wiedział. Skakanie po warsztatach jest bez sensu. Jeżeli masz tylko MIEJSCE CZAS + CHĘCI to na prawdę możesz to zrobić sam. A jeżeli nie chcesz się bawić albo nie masz czym i gdzie to odddaj do warsztatu. Koszty tak jak piszą ok 500 zł

teg
27-08-10, 17:31
Ja płaciłem za wymianę+części 300zł - bez klimy jest taniej bo mniej pracy ;) Pasek Gates (to samo co oryginał tylko bez loga H), rolka chyba SKF, nie pamiętam już.