Zobacz pełną wersję : Turbo do D14A3/4
Witam!
Mam pytanie: czy da się zaadaptować turbo z samochodu innej marki (np. vw corrado G60 lub innego) do D14A3/4 ewentualnie, jaki jest koszt turbin i czy warto?
turbina kolo 800-1000zł
nie warto.
Zaadoptowac to sie da z wielu roznych samochodow - tylko, ze majac sama sprezarke to raczej szybko sobie nie pojezdzisz :D
corrado g60 nie mialo turbo tylko kompresor.
corrado g60 nie mialo turbo tylko kompresor.
jak juz robci to nei ma co isc na łatwizne :)
lepiej wydac na starcie wiecej na nową turbinę niż później co miesiąc tyle samo na regenracje
dokladnie , jak coś robisz rob to porządnie :) :wink:
a ja sie podepne mam silnik D14A4 i mam turbo od forda probe gt
Da sie coś z tego zrobic?
mozna kazde turbo zamontowac.tylko pytania po co sie pchac w taki syf jak d14.lepiej wyjdziesz jak w cenie instalacji turbio kupisz sobie d16z6 np. masz bezawaryjnie i dynamicznie z duza mozliwoscia modyfikacji.
a na turbo zawsze sie cos bedzie sypac, zawsze.
bo mam taki kaprys proste chyba wiem ze mozna zamontowac lepszy mocniejszy silnik ale po co d16z16 jak by mozna bylo wsadzic mocniejszy jakis 3 litrowy!!! czyli wychodzi na to ze kazdy ma inne upodobanie i chce miec co innego wiec nie wiem czemu wszyscy na tym forum nazucaja to samo moze ktos lubi sie bawic.
w poscie nie bylo pytania turbo czy swap wiec prosze sie trzymac pytania danej osoby bylo proste i wyrazne i odpowiadac zwiezle zrozumiale i na temat
kazdy ci odradza turbo w d14 bo to nie jest dobry pomysl.proste.i jeszcze raz mowie, ze kazde turbo mozna zaadoptowac.kwestia flanszy badz tez nowego kolektora orurowania etc.
d14 to silnik stworzony do przemeiszczania sie i nic wiecej.turbo sie szybko wysra(choc bylo tylko jedno d14 turbo ktore przejechalo bezawaryjnie chyba 40tys.km)
i jeszcze jedno.srednio zmodzone d16 bez problemu moze wklepac d14 turbo