Zobacz pełną wersję : Hania zgasła w drodze i nie chce odpalić... HELP
eleele2006
25-08-10, 16:51
Witam ostatnio jechałem swoją hanką po mieście i nagle straciła obroty aż wkońcu zgasła nie da się jej wogóle odpalić świece są jeszcze w miare dobre przejechane ok. 5 tys przewody także sprawdzałem iskre jest bardzo słaba o kolorze białym znajomy mówił mi że może to być moduł zapłonowy. Szukałem całego aparatu zapłonowego lecz nie mogę go nigdzie dostać bo jak mówią na szrotach jest bardzo nie typowy pod ciśnieniem czy to może być moduł...? czy są jeszcze jakieś inne możliwości...?
eleele2006
30-08-10, 20:25
Sprawdzałem i nie dostaje paliwa. Sprawdzałem czy pompa paliwa chodzi nic nie słyszałem dziś wziąłem auto na hol zatankowałem gaz i wszystko ładnie działa na gazie na paliwie nawet nie zachłechta... :/
Bo trzeba co jakiś czas na PB jeździć. Najpierw padnie pompa, a później wtryski...
Jak pompa ci nie działa to trza ją wymienić, jeżeli masz auto z wtryskiem, to przelutuj przekaźnik pompy palia powinno pomóc.
grape.crash
12-09-10, 23:02
W d13b2 raczej mało prawdopodobne bo padła pompa i wtryski, bo pompa jest mechaniczna i silnik jest na gaźniku.
no to skoro kolega ma gaźnik i nie dostaje paliwka, to chyba sprawa koncentruje sie wokół 1 obszaru poszukiwań.......