Zobacz pełną wersję : elektryczne szybki - problem
Witam
Problem mam z domykaniem z pilota szyb tylnych. Przednie zamykają sie skutecznie a z tyłu ciężko chodzą i jakby wolniej niż przednie. Prowadnice w drzwiach wyczyściłem, bez rezultatu. :cry: Może coś posmarować trzeba albo wyregulować?
MAm to samo u mnie w sedanku ale bede nad tym myslal jak bede przyciemnial szybki :D
ja to mialem u siebie w jajku czyli 5gen z przodu strasznie ciezko chodzilo probowalem rozne cuda WD-40(pierwszy deszcz i nie ma), smar silikonowy shella(podobnie jak wd-40) srodek dla specjalistow INNOTECa(serwisy i aso maja dostepo tylko, bylo lepiej ale przez miesiac), wazelina techniczna bezkwasowa(podobny efekt jak innotec) pomogla wymiana uszczelek na nowsze z 6gen bo guma byla bardziej sliska a nie lepka i sparciala jak w 5 gen.
czyli krótko mówiąc: nowe uszczelki.
ja tak uwazam, problem dlugo meczylem roznymi srodkami, oczywiscie zakladam ze wszystko jest dobrze wyregulowane.
pomogla wymiana uszczelek na nowsze z 6gen bo guma byla bardziej sliska a nie lepka i sparciala jak w 5 gen.
Ale ja mam VI gen i gumy są jak to określiłeś "śliskie". Jak, gdzie i co smarowałeś?
Witam
Ja u siebie zastoswałem taki spray do uszczlek(stosuje się go do zabezpieczania przed zimą) uszczelki przed całą operacją wyczysciłem i spryskałem kilka razy(oczywiście co chwila szyba chodziła góra - dół).
Szybki zaczyły lekko chodzić i jest ok.
Nie wiem czy na długo to starczy ale jak narazie miesiąc po zabiegu i jest rewelka.
Spray kupiony w markecie za ok 16,00 zł
pozdrawiam
Szybki zaczyły lekko chodzić i jest ok.
Nie wiem czy na długo to starczy ale jak narazie miesiąc po zabiegu i jest rewelka.
Spray kupiony w markecie za ok 16,00 zł
Nazwy oczywiście nie pamiętam? :roll:
Opuszczałeś szybki do końca do dołu i smarowałeś prowadnice które są ponad drzwiami, tak? Czy może rozkręcałeś i smarowałeś coś w środku?
Zdejmowałem boczki z drzwi i smarowałem prowadnice wew. dzrwi jak i usczelki zewnetrzne
co do nazwy podam ci jutro bo nie mam tego sprayu w pracy :D
pozdrawiam
Zdejmowałem boczki z drzwi i smarowałem prowadnice wew. dzrwi jak i usczelki zewnetrzne
co do nazwy podam ci jutro bo nie mam tego sprayu w pracy :D
pozdrawiam
Dzięki
to sie podczepie i moze teraz usyskam odpowiedz...czy ktos dorabia usczelki do civickow.chce wymienic ale nie na takie z roku 95, aso nie wchodzi w gre
to sie podczepie i moze teraz usyskam odpowiedz...czy ktos dorabia usczelki do civickow.chce wymienic ale nie na takie z roku 95, aso nie wchodzi w gre
Na szrotach szukałeś i nie znalazłeś, może giełda...
Witam
Nie ma szans na znalezienie podróbek :sad: .
Może w USA były by tansze bo ceny ASO powalają
Ja po żmudnych poszkiwaniach kupiłem jednak używki ze szrotu i jest ok.
pozdrawiam
ja tak samo smarowalem prowadnice, tencio kup z nowszego modelu jak ja i bedzie spokoj.
W sumie to dziwne ale szyba powinna chodzic lekko bez zadnego smaru na uszczelkach wiec juz cos jest nie halo, ja po wymianie uszczelek nie dawalem ani grama!!!!!!
no i w koncu udalo mi sie!!!po prawie 1.5 rocznej przerwie(liczone z przestojem swapowym) udalo mi sie SAMEMU naprawic mechanizm otwierania szyby kierowcy!!!nic sie nie zepsulo a jedynie bylo zle poskladane przy "jakis razie". szyba poprostu wyskakiwala z krzyzaka ktory ja podnosi i spadala do drzwi...efekt jest taki ze po paru takich spadkach i wkladaniu szyby na miejsce uszkodzilem sobie wspomniana w poscie powyzej uszczelke okna i teraz musze szukac nowej :evil: chcialem wymieniac caly mechanizm a tu wystarczylo tylko zmienic miejsce podkladki na srubie mocujacej szybe do listwy.wiem ze jest to malo zrozumiale ale jezeli komus w przyszlosci spadnie szybka to sluze rada jak ja wsadzic spowrotem i gdzie prawdopodobnie tkwi przyczyna :D
P.S
odkrywam Vteca na nowo...przy otwartym oknie fajnie go slychac! :D :D
odkrywam Vteca na nowo...przy otwartym oknie fajnie go slychac
no i lokiec mozna wystawic i robic LanS :D
eeee no łokiec panie to kurna podstawa jest nie?