Zobacz pełną wersję : awaryjny wyłącznik pompki paliwa
jakis czas temu miałem wypadek i po przednim uderzeniu mimo że silnik nie został naruszony to po przekręceniu stacyjki nie słychać szumu pompki paliwa. Wyczytałem że każdy pojazd posiada awaryjny wyłączynik pompy paliwowej, który w razie wypadku odcina jej zasilanie. I tu kieruje pytanie - czy civic 5d 95r. posiada taki wyłącznik ? Jak go włączyc ponownie ? który bezpiecznik za to odpowiada?
W 6 genie jak zdejmiesz schowek pasażera to po lewej stronie (od strony konsoli środkowej) masz taki przycisk, wciskasz go i próbujesz od nowa odpalić.
ale nie w 5d w tym aucie masz go zaraz koło pedału gazu za srodkowa konsola
dzięki wielkie panowie, za kilka godzin bede próbował rozwiazac ten problem
drex87 dlatego napisałem że w 6 genie typowo 3D :) dobrze wiedzieć...może się kiedyś przyda :)
drex mimo wszystko nie moge sie doszukać :mad: możesz bardziej obrazowo wyjaśnić gdzie to jest? i co to wogóle jest? bezpiecznik jakiś ?
edit:
znalazłem i wcisłem, pompka pracuje ale niestety silnik nie odpala - po zassaniu paliwa i przekręceniu kluczyka słychać jedynie działanie cewki (takie bardzo szybkie pstrykanie), kręcić nie kręci. Lipa ogólnie - wie ktoś co może powodować takie coś ? Samochod walnięty przodem, uszkodzone lampy, blachy z komory silnika pompa wspomagania, hamulcowa i chłodnica - reszta nienaruszona a mimo to nie bangla :(
miedzy nawiewem na nogi a konsola srodkowa jest taki guzik z gumą na górze naciskasz ta gume i wyczyjesz tam włacznik
no to już zrobiłem, tylko mam teraz problem z tym co napisałem w poprzednim poscie. Co obstawiacie ? rozrusznik? Fizycznie to on nie ucierpiał ale moze coś z napieciem/pradme nie tak?