Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 5D - oświetlenie.

lunatyk
23-08-10, 20:14
Witam,

Planuje wymienić drugą ( lewą ) lampę przednią na nową ponieważ w wypadku ucierpiała już prawa i została wymieniona na nową. Także w tej chwili mam nową prawą lampę oraz starą lewą. Różnica jest kolosalna.

Lepiej kupić jakieś używane orginały i może nawet oddać je do regeneracji czy może są jakieś dobre zamienniki ? Przed wypadkiem nie mogłem powiedzieć złego słowa o oświetleniu Hondy natomiast teraz jadę jakby z przodu były świeczki.

Drugi problem w temacie oświetlenia dotyczy halogenów. Przed wypadkiem miałem je, ale nie były to orginały tylko made in home zamocowane na blaszkach - totalna partyzantka i własna twórczość jednak ustawione były dobrze, i bardzo dobrze mi doświetlały drogę w nocy.

Teraz chciałbym również je założyć i może nawet jakieś orginały tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą a mianowicie montażem. Czy Honda wypuszczała jakieś dwa różne zderzaki zależnie od wersji wyposażeniowej ? Bo u mnie miejsce na halogeny to poprostu zderzak nie ma tam jakiś zaślepek a mało tego nie bardzo wiem jak zamontować ewentualnie kupione halogeny. To jest plug & play ?

Panowie proszę o poratowanie jakimiś linkami do ewentualnych lamp przednich, dobrymi radami w obu problemach oraz może ewentualnymi fotkami zamontowanych halogenów.

pozdrawiam Michał

Honda Civic 5d SHHMA9 5D rocznik 96r. PRZED LIFTEM !!

drex87
23-08-10, 20:19
temat lamp byłwąłkowany wiele razy szukajka nie boli a co do halogenów to jesli scianiesz zderzak to masz zaznaczone miejsca w których trzeba wyciąc otwory na halogeny

raq22100
23-08-10, 20:57
halogeny hondowskie sa plug&play, nawet podłaczenie elektryki.

lunatyk
24-08-10, 00:31
temat lamp byłwąłkowany wiele razy szukajka nie boli a co do halogenów to jesli scianiesz zderzak to masz zaznaczone miejsca w których trzeba wyciąc otwory na halogeny

poproszę linki do tych tematów bo wpisując " reflektor " " lampa" nie znajduje w zasadzie żadnego tematu który by odpowiedział na moje pytania.

drex87
24-08-10, 08:51
poproszę linki do tych tematów bo wpisując " reflektor " " lampa" nie znajduje w zasadzie żadnego tematu który by odpowiedział na moje pytania.

prosze bardzo http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?20431-Jakie-reflektory-przednie-do-5D-97&highlight=reflektory