Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Porysowana szyba! co zrobic?

sssikor
23-08-10, 09:23
Siema. Mam strasznie porysowana tylna szybe i nie wiem co zrobic...
Bylem w zakladzie zajmujacym sie szybami i koles powiedzial mi, ze nie da sie ich jakos zniwelowac, jedyna mozliwosc to nowa szyba... 550 zl ;|
macie moze jakis pomysl jak to zrobic? robil juz ktos cos takiego?

stolarz
23-08-10, 09:42
rozejrzyj się za używaną. napewno taniej wyjdzie jeśli nie da się usunąć tych rys

analyzer64
23-08-10, 09:57
Można spróbować polerki z tlenkiem ceru tanie to jest, a jeśli szyba i tak ma iść na straty to warto spróbować najpierw tego zanim wymienisz szybę, a to zdążysz jeszcze zrobić.

Może ktoś Ci napisze o zniekształceniach optycznych i będzie miał rację, bo jest możliwość powstania takich zniekształceń jednak zależy to też od stopnia porysowania tej szyby i nie zapominaj że nie jest to szyba przednia tylko tylna ;)

Piatek
23-08-10, 10:38
zniekształcenia optycznme to najmniejszy problem
lipa zaczyna sie w nocy gdy ktos przyswieci z napzreiwka. wtedy nie widac nic. uzywka to chyba najlepsze rozwiazanie, choc mozesz tez podskoczyc do salonu skody. oni takie cos załatwiaja zalaniem całej szyby jkakims klejem który niweluje wszystkie rysy, obicia itp, ale jak to sie sprawdza w praktyce to nie mam pojecia

sssikor
23-08-10, 14:08
A nie orientujesz sie ile to 'zalewanie' kosztuje?

analyzer64
23-08-10, 20:44
Skoro naprawa odprysku poprzez zalanie go żywicą (nie wiem jaką) to koszt około 120zł to cała szyba pewnie ponad 300zł, jak nie więcej kosztuje :)

hellrider
24-08-10, 01:22
A nie wiecie moze ile kosztuje przednia szyba do EJ9 ? bo mam na niej mapę rzek w Polsce :/

Skoti
24-08-10, 06:28
Najlepiej kupić urzywkę. jak dobrze poszukasz to za grosze kupisz w dobrym stanie. Ile kosztujue przednia ?
chyba chcialeś zadać pytanie retoryczne. Ceny są uwarunkowane od regionu ale zamiennik stawiam 300-500zł ze wprawieniem

Piatek
24-08-10, 11:19
nie pamiętam zbyt dobze ale zalanie dziurki po kamyczku to 50 zł a zalanie całej szyby chyba cos pomiedzy 300 a 400 ale Wacka sobie nie dam za to uciac

sssikor
24-08-10, 11:28
To juz chyba rzeczywiscie bardziej oplaca sie kupic, albo uzywke w *****istym stanie albo nowa...