PDA

Zobacz pełną wersję : Światła przeiwmgłowe-tył

Wojtec12345678
22-08-10, 22:12
Witam wszystkich :)

Wpadłem na pewien pomysł ale nie wiem jakie będą opinie na ten temat innych :)
Mianowicie,chce kupić te lampki do mojej Hani
http://moto.allegro.pl/item1187140616_lampy_tylne_tyl_honda_civic_91_95_2 _4d_led_hit.html
Ale jak wiadomo nie mają one świateł przeciwmgłowych.
I teraz pomyślałem sobie żeby dorzucić do auta jakieś oddzielne światełka przeciwmgłowe,ale nie wiem gdzie,i od jakiego autka, teraz proszę o jakieś pomysły,propozycje odnośnie lamp i miejsca,no i oczywiście co sądzicie jakby to wygłądało np w zderzaku...czy mocno popsuje wizerunek auta,czy będzie wiochą wiało :( itd

Chodzi mi głównie o coś małego,dyskretnego,może ledowego :)

zakit
22-08-10, 22:55
w zderzaku, lampy kup np od przeludy, ew od civica 4gen, crx, no ew od integry...rozne inna japonce tez mają. udaj sie na byle szrot i sobie poszukaj

Wojtec12345678
22-08-10, 23:05
Crx odpada...integra i preluda ma ciekawe...hmmm ale jakby to wyglądało w V gen jak myślicie?Jakoś tego nie widzę :(

P.s. a jakieś ledowe są? nie koniecznie od japońców.

zakit
22-08-10, 23:15
moze i są ale dla mnie to wlasnie led bedzie wygladał na wioche, pralka ma zwykle kwadratowe w kazdym razie wiem ze ktos na forum takie cos mial u siebie. wiem ze hjundaj pony tez ma takie prostokątne

wulkanisko
22-08-10, 23:17
Wg mnie red-white'y byłyby o niebo lepsze, ale twoja fura wiec ma tobie się podobać. Jeśli chcesz foga to w zderzak i najlepiej od preludy lub integry.

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/121/l_4ed98d8552384cdbb8bb9637c1d503ac.jpg

Ale można też bardziej pokombinować na wzór eski jeśli masz ciekawą dokładkę.
http://www.s2ki.com/home/2010/04/13/diy-install-of-a-european-fog-light/

Wojtec12345678
22-08-10, 23:32
Zastanawiam się właśnie nad red-white'y i tymi z linka i za cholere nie wiem na które sie zdecydować :mad:
Jeśli red-white'y to troche je przyciemnie...

Ta fotka jest z preludy tak?

Co do linka to tam to świetnie wygląda,ale pod moją dokładkę nie podejdzie...właśnie o coś takiego malutkiego mi chodzi,czegoś takiego bym szukał.

P.s. wiem że trzeba mieć chociaż jedną lampe przciwmgielną,kiedyś musiała być z lewej strony,a teraz jak jest,może być jak w tym linku podanym przez Ciebie? Na środku?

Jak narazie najlepsza propozycja to preluda.
Bądź co bądź dzięki za propozycje,czekam na kolejne aż ktoś trafi w mój gust ;)

wulkanisko
23-08-10, 00:21
Ta fotka jest z preludy tak?
Lampa jest z preludy, a tak wygląda na Vgen coupe:

http://i37.photobucket.com/albums/e71/dubeditions/rearfog1.jpg

Lampa z Eski pochodzi z wersji europejskiej więc jest homologowana. Jak będzie na innym aucie po środku to niebiescy nie powinni się przyczepić. Chociaż z nimi nigdy nie wiadomo:o

Ewentualnie delikatna lampa przeciwmgielna jest w VW New Beetle z tym, że jest okrągła:p

skilo_one
23-08-10, 08:46
P.s. wiem że trzeba mieć chociaż jedną lampe przciwmgielną,kiedyś musiała być z lewej strony,a teraz jak jest,może być jak w tym linku podanym przez Ciebie? Na środku?

Peugeot 206 ma przeciwmgielne na środku, więc może tak być ;)

Ja mam lampkę z Prelki Vgena, jak na foto na czarnym zderzaku. Też będę montował z lewej str.

misiek707
23-08-10, 11:12
To przeciwmgłowe w coupe z preludy wali cały tył auta ;/ A te lampy pierwsze co ccesz kupic to masakra wieś tanczy i spiewa. Ten odblask w srodku lampy jak z roweru <wstyd>

Wojtec12345678
23-08-10, 14:30
Faktycznie psuje wizerunek auta od tyłu :( ale cóż coś za coś...

Znając mnie to pojeżdże na tych ledowych do momentu aż nie będę miał problemu z przeglądem,lub jakiś misiek mnie nie zatrzyma,dopiero wtedy dorzuce do zderzaka przeciwmgłową.

P.s. ta z preludy też jest homologowana?

A te lampy pierwsze co ccesz kupic to masakra wieś tanczy i spiewa. Ten odblask w srodku lampy jak z roweru <wstyd>

Ten kometarz wystarczy mi za wszystkie inne,biore RED WHITE i troche je przyciemnie.

zakit
23-08-10, 19:23
no skoro byla seryjnie montowana w preludzie to chyba jest homologowana nie?

Wojtec12345678
23-08-10, 19:40
No racja,mój błąd :D lol

Wojtec12345678
23-09-10, 13:45
Lampa jest z preludy, a tak wygląda na Vgen coupe:

http://i37.photobucket.com/albums/e71/dubeditions/rearfog1.jpg

Kto mi powie co to za fele :)

kott
26-09-10, 22:12
Rota circuit 10 no chyba że Mugen mf10l ;)
albo Hijoin H-148 :D

Wojtec12345678
26-09-10, 23:45
Dzięki trzeba przeszukać allegro w jakich cenach są :D

FaziRBK
26-09-10, 23:57
Mega jest ten fog.
Po przeróbce lamp w moim hatchu 6gena na usdmy postanowiłem, że też wrzucę taką lampkę z pralki w mój zderzaczek :) Najlepiej z lewej strony zderzak mniej więcej na środku między górą i dołem zderzaka i nieco z prawej strony od lewej lampy(nie zła zamota), ale widziałem takie coś:D Jest mega:) Choć w sumie to kwestia gustu, nie będę się spierał :)

Wojtec12345678
27-09-10, 00:03
Wg mnie troche psuje wygląd autka.

Choć w sumie to kwestia gustu, nie będę się spierał :)

Widziałem już różne cuda przy autach i tu masakry nie ma,no i przy ledach np nie ma światła przecimgłowego więc takie coś można wykombinować jakby miśki się czepiały...

thompson17
27-09-10, 13:43
moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda, sam założyłemn u siebie w EG foga od IV gena civa i jest elegancko
ale są gusty i gusty...

Wojtec12345678
18-03-11, 23:42
Odkopię swój temat :)

Ciągle myślę co tu wykombinować aby nie niszczyć zderzaka lampką przeciwmgłową od preludy,i co powiecie na cosik takiego, powiedzmy że mam już red whity, jak wiadomo to jedna lampa ma 1x kierunek 1x postojowy 1x wsteczny i 1x stop wiemy że w europie lampa przeciwmgłowa jest wymagana z tyłu chodź jedna z lewej strony lub na środku,więc gdyby tak zostawić 1x wsteczny z prawej strony a z lewej zamiast wstecznego podłączyć przeciwmgłowe i dać czerwoną żarówkę?

Son - Goku
19-03-11, 06:18
Pomysł fajny i ciekawy.

Da się to zrealizować.

Ale pamiętaj, mimo wszystko homologacji nie będzie to miało.

Sądzę,że niebiescy nie skapną się o co kaman, a na stacji zawsze można to uniknąć.

U mnie np. W ogóle nie spr. światła, a nie mam przeciwmgielnych, bo coś nie działają.

Wojtec12345678
19-03-11, 12:25
Co do stacji to się wypowiadał nie będę bo mam u siebie takich debili co sprawdzają wszystko i bez przeciwmgłowych bym nie przeszedł...tylko jak będzie wyglądała czerwona żarówa z lewej a biała z prawej ? nie będzie to oczo****e patrząc na tył auta a będą one w przezroczystych miejscach na lampie?