Zobacz pełną wersję : Brzęczy tylny lewy boczek :/
Siema. Mam problem z lewym tylnym boczkiem...
Mam tube w bagazniku, glosnikiem skierowana w lewo. Brzeczy mi caly boczek i nie wiem co robic? Macie moze jakies pomysly? Dodam, ze gdy docisne go reka to nie brzeczy...
skolopendra
22-08-10, 19:44
niech zgadnę ,wywalić tubę ? :rolleyes:
niech zgadnę ,wywalić tubę ? :rolleyes:
Wywalić boczek? ;)
A jakos tak mniej drastycznie? :)
mial ktos kiedys taki przypadek?
Myslalem, ze to moze szyba, ale jak przycisne boczek to nie brzeczy...
Juz mnie trafia jak slucham muzy i co chwile bzz, bzz ;/
Ustaw tubę na drugi boczek :D
A tak serio - porządnie wygłusz tył, popraw mocowania boczka itp itd.
Tube juz ustawialem chyba na wszystkie mozliwe sposoby i nadal brzeczy niestety...
Bede musial sie pobawic :/ A zeby sciagnac ten boczek musze wyciagac kanape i oparcia tylne? :>
A jak odkrecic oparcia? :)
Sory za banalne pytania, ale bede to pierwszy raz robil...
Wiem, ze kanape tylko sie odczepia na dwoch zaczepach...
A widzisz, ja z oparciem problemu nie miałem, za to siedziska nie mogłem ruszyć :rolleyes: Jak zdejmiesz to obicie z tyłu będące jednoczenie wykladziną bagażnika to dojdziesz co trzeba odkręcić. Taka belka wchodzi w boczki ;)
Trzeba zedrzec, kanape, oparcia i pasy :] przednie ztylnimi jak dobrze pamietam. A hanki piszcza i skrzecza bo jest bez sensu rozwiazane mocowanie boczkow. Sa na metalowych zatrzaskach ktora nasowa sie na plastikowe jezyczki wystajace z boczkow. I te zatrzaski ( metalowe ) łapia za stelaz samochodu ktory tez jest metalowy, PO jakims czasie robi sie tak luz i zaczyna skrzeczec :/ Ja juz walczylem z wazelina itd.... Ale najlepsze jest to ze jesli nikt wczesniej nie sciagal boczka to tak strasznie nie piszczy itd. Jak juz ktos go ruszy raz to jest masakra....... Na wazelinie spróbuj złożyć ;)
Ok :) Dzieki za porady, zaraz skocze do auta i bedzie probowal sie z tym pobawic :D
Nie lepiej na silikonie? :D to jest takie hardcorowe rozwiązanie bo możesz potem nie ściągnąć boczku :D
Nie wiem jak lepiej :P bedzie trzeba sie pobawic :D
Najlepiej wybebeszyc caly tyl i po problemie :P Gola blacha raczej nie bedzie brzeczec xD
Zdziwisz sie jak zacznie Ci brzeczec ciegno od zamka klapy tylniej :D:D:D:D
mam pytanie czy podobnie jest z boczkiem tylnym w VI coupe? chce go sciagać i wygłuszyć tył
jak zdjąć tylny boczek w Civicu VI coupe?
Obstawiam ze podobnie jak w 5 gen:
http://www.kapquadproject.yoyo.pl/fotoporadnik/tapicerka_tylna.htm
Czyli filozofii nie ma, trzeba sie wziąść do roboty:o
Wyjmij Tylną kanapę, to zobaczysz jak jest zamocowany boczek, do tego pasy również wypadałoby zdjąć :)
wlasnie zdjałem kanape i oparcie, odkrecilem mocowania oparcia, mocowanie pasa przedniego i zostało mi wyciagniecie bolców! tylko nie wiem czy mam ciagnac w gore w bok? fajnie jakby ktos mial zdjęcie od drugiej strony, zeby bylo wiadomo gdzie sa zatrzaski