Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Czujniki parkowania do hatchbacka ver. Sport 1.8 - może komu¶ to pomoże...

TRAFO
21-08-10, 16:38
Witam
Ostatnio bawiłem się przy montowaniu czujników do hatchbacka ver. Sport 1.8. Przy okazji zakładania zrobiłem parę zdjęć i wyszła z tego "mała" serwisówka. Niestety, ze względu na rozmiary nie da się tego wgrać na forum. Cały opis jest dostępny do wgl±du i pobrania na stronie: www.trafo.za.pl/honda/ (http://www.trafo.za.pl/honda/) Oprócz opisu montażu jest tam kilka moich wrażeń i do¶wiadczeń z czujnikami. Stronka jest w trakcie budowy i brakuje tam jeszcze paru opisów i zdjęć, ale będę je co jaki¶ czas uzupełniał.

kucyk
22-08-10, 11:06
kapitalnie zrobiony poradnik, dziekowa!

zyga502
22-08-10, 15:50
Trafo zrobiłe¶ super info,ale u mnie w sedanie kable poszły pod dachem i w sumie nie wiem jak sposób jest lepszy,myslę ,że jest mniej rozbierania auta,robili mi to w ASO

TRAFO
22-08-10, 16:33
Być może rozwi±zanie z dachem jest lepsze. Chłopaki w serwisie maja większe do¶wiadczenie i na pewno przy przepuszczaniu przewodów pod dachem robota idzie dużo szybciej. Ja w Civicu montowałem pierwszy raz i trochę się bałem puszczać przewody przy kurtynach powietrznych. Na wszelki wypadek wolałem tam nic nie wsadzać. Z nakładkami na progach nie było problemu, fakt, że urwałem spinkę, ale jak pisałem w manualu, udało mi się trafić zamiennik w zwykłym sklepie motoryzacyjnym.