Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : grzanie się wtryskow

minka484
20-08-10, 23:11
witam wymieniłem dzisiaj wtryski na nowe magic jet. po przejechaniu 1km byly ciepłe. powinny sie tak nagrzewać?? moje poprzednie valteki się nie nagrzewały
pozdrawiam

OSCAR
22-08-10, 16:34
Tak.
Ja mam zamontowany podgrzewacz, ktory ma za zadanie rozgrzac wtryski do kolo 60°C, zanim sie same nie rozgrzeja, zeby nie pracowaly "na zimno" np. po nocy. Po paru km jazdy sa tak gorace, ze reka nie dotkniesz.

pako7
29-12-10, 16:48
po co jest te grzanie wtrysków??

psemeq
30-12-10, 18:10
1. rozprężający się gaz oziębia je.
2. taka jest ich charakterystyka pracy.

pako7
31-12-10, 17:23
czy słabe grzanie wtrysków magic może być przyczyną ich padania bo mam już w ciągu roku 2 listwe i objawem jest nie trzymający wtrysk czyli stale otwarty.

vengador
30-01-11, 12:35
W Magic Jetach często fabrycznie wtryski są padnięte, np ja kupiłem 4 nowe i w jednym byla wadliwa sprężynka lekko za krótka. Grzanie wtrysków jest tylko po to żeby rozpuścić brud który się w nich zebrał, ale jeśli macie dobry filtr ciekły i FL02 lub LF03 lotny to się nie powinno nic dziać. Nie wiem co to znaczy wtrysk stale otwarty, znaczy co w ogole gazu nie trzyma i leje cały czas, to byś w ogole nie mógł tego dobrze ustawić i by paliło jak smok, czy po prostu z programu odczytaleś kod błędu: "wtryskiwacze ciągle otwarte" bo jak to drugie to trzeba instalacje lepiej wyregulować. ja też tak mam powyżej 5500obr/min bo reduktor nie wyrabia i mam za mało gazu.
A co do tematu grzania się wtrysków to nie polecam ale jak byś zobaczył jak gorące są po ciągłej jeździe na ciągle otwartych to byś się nie pytał czemu po 1km Ci się nagrzały hehe