PDA

Zobacz pełną wersję : Progi -pomocy :/

Zawa
20-08-10, 17:58
Witam zabralem sie wkoncu za moja hanie i jak sciaglem te plastikowe progi to sie wystraszylem ;/ reperatulki nadkoli juz zamowilem ale co zrobic z progami ?? mozna gdzies kupic reperatulki ? czy trzeba samemu jakies wstawki robic ?? nizej 2 fotki jak to wyglada...
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=9u6vzn&s=4
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=2qi67ae&s=4
pod autem tez jest nieciekawie z tymi progami :/

sebush
20-08-10, 18:14
samemu trzeba robic, chyba ze trafisz ze ktos bedzie mial wycinke zdrowa do sprzedania

Zawa
20-08-10, 18:50
tak wlasnie myslalem ;/ ale teraz to ogladalem na spokojnie i mysle ze dam rade to zrobic bo i tak tego nie widac bedzie pod progiem . a jeszcze jedno pytanie jak pozniej zakonserwowac progi od srodka ??

sebush
20-08-10, 21:49
Nuxodol 750 da rade, a jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi :p

DjMariush
22-08-10, 00:39
od srodka,w profile zamkniete to najlepszy fluidol

Zawa
22-08-10, 16:17
DjMariush a kupie ten fluidol w sklepie czy allegro mi zostaje ?:P no i jak to potem zakonserwowac ? myslalem kupic w areozolu i moze psikac przez te otwory po zaczepach progu ?

sebush
22-08-10, 23:15
masz rurke do puchy i wkladasz rurke gdzie sie da i psikasz;]
a gdzie kupisz to zalezy od sklepu jedni maja inni nie ;)

majdan
23-08-10, 12:08
Niestety i u mnie jest podobny problem. Ja myslałem aby usunąc tyle rdzy i resztek blachy ile sie da, nałozyc brunox, który usuwa rdzę a potem zabezpieczyć i czyms zalać to, uzupełnić, aby dalej nie szło, i na koniec lakier. Może na kilka seoznów wystarczy.

Zawa
23-08-10, 12:36
ja bede sie z tym bawil srodek caly rozebrany mam bo kupilem czarne wnetrze i jeszcze odrazu reperatulki nadkoli robie to zrobie to tez ,wstawi sie jakies łaty i konserwacja , a chodzi mi tez zeby plastikowy prog mial sie czegos trzymac bo jak tego nie zrobie to polowa progu nie bedzie maiala tych mocowan .. tak to jest jak sie nie chce robic odrazu tylko sie czeka a tu gnije coraz bardziej :P

Haji
23-08-10, 21:20
Zawa, opróżnij proszę skrzynkę, to Ci podeślę wiadomość.

majdan
24-08-10, 12:10
Obmyśliłem taki plan gry:

1. Ręczne usunięcie luźnej rdzy i pyłu
2. BRUNOX epoxy spray 2 x 500ml - pozbycie się rdzy
3. Wspawanie wzmocnień od strony podwozia
4. PROFIL do zabezpieczenia profili zamkniętych
5. Wypełnienie pianką?
6. BITEX 3litry na sam koniec

Razem ok 100-150 zł
Co myślicie?

Zawa
24-08-10, 12:46
ja dzis zaczolem robic ale niestey na 14 do pracy i w sumie nie skonczylem nawet jednego progu ale zrobilem tak ze wyciolem zgnity prog wyskrobalem wyczyscilem cala rdze w srodku i na zewnatrz i wstawilem latki czekam jeszcze na reperatulki , wstawie je a potem fluidol w progi i konserwa na podloge i na progi

_Shadow
24-08-10, 12:58
reperaturki progów kosztują łacznie ok 400 zł na obie strony, reperaturki składaja sie z dwóch czesci, dolnej i górnej, dolna kosztuje w granicach 70 zł górna 130, przerabiałem naprawe progów i nadkoli jakies 1.5 miesiaca temu, koszt ze wszystkim 1500 zł+gratisowo pospawana tylna klapa, i zrobiona przednia klapa, fakt ze troche po znajomosci ;)

Chaoz
24-08-10, 15:00
5. Wypełnienie pianką?

nie czyn mu tego.

zrobilem tak z ojcem w jedym aucie- ruda zzarla wszystko w ekspresowym tempie :P
choc moze to nie regula