Zobacz pełną wersję : Podświetlenie zegarów w EJ9-żarówki
Jakie żarówki są w zegarach(podświetlenie tarcz) w ej9? Wiem że to żarówki t5, ta żarówka to w5w w oprawce? Można wyciągnąć ją z tej oprawki i zastąpić w5w? Jakiego koloru są żarówki? Bo zastanawiałem się i myślę że to są zwykłe "żółte" ale jakim cudem zegary świecą na pomarańczowo?
tyle pytań a odpowiedzi w SZUKAJCE jeszcze więcej, jeszcze jest manual, który wrzucił Skolopendra
tylko sprawa ważna trzeba zwrócić uwagę na jakieś żarówki pozdrówki
W tym manualu nie mogę znaleźć jaki to typ żarówek. Jak ktoś wie to niech napisze.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?17536-ZEGARY-w-CIVIC-ZEBRANE-INFORMACJE&highlight=pod%B6wietlenie+zegar%F3w
zarowki sa zwykle - przezroczyste. Same tarcze sa tak zrobione ze najzwyklejsza zarowna swieci w nich na pomaranczowo/amber.
tez przerabialem ten temat zmieniania zarowek i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania. Musisz po prostu wyjac zegary, nastepnie zarowki, pojsc do sklepu i tyle. Osobiscie raczej nie polecam diod w miejsce seryjnych zarowek. Seryjne zarowki sa 1,4W 14V, niestety w sklepie dostaniesz tylko 1,2W i 12V. Dodatkowo tam jest jedna czy dwie takie duze. Ja poszedlem do ASO udawac ze chce kupic oryginaly, gosc mi pokazal tam wszystko ladnie na komputerze a ze nie mieli to powiedzialem ze dziekuje:)
pzdr