Zobacz pełną wersję : Malowanie nadwozia
Witam
... zamierzam odświeżyć lakier na mojej hondzie tzn. chce ja pomalować na taki sam kolor [biały] - malowanie bedzie dotyczyło tylko zewnętrznej części nadwozia [ma kilka wgnieceń, rys].
Mam pytanie w związku z tym jaki może być przypuszczalny koszt takiej operacji ?
Jesli ktos ma rozeznanie to niech +- oceni :wink:
Jesli lakier nie wygląda tragicznie, a chcesz tylko go odswiezyc, zeby wyglądał i blyuszcal sie lepiej to polecam zwyczajną polerkę lakieru... Ja tak robilem u sibie i wygląda świetnie! A koszta są wielokrotnie mniejsze!
niestety biore pod uwage tylko malowanie ponieważ karoseria wymaga w niektórych miejscach prostowania i farby (maska z przodu wymaga prostowania, pokrywa bagaznika ma wgniecenia i widoczne zarysowania to samo boki - z opisu może to brzmieć groźnie i poważnie = w rzeczywistości niejest tak żle ale chcę to zrobić :)
zależy komu dasz do malowania,z tego co sie orientuję ceny zaczynaja sie od 1500 w góre
ale u ciebie bedzie tanio bo bialy najtanszy kolor :)
ja także o tym myśle(o pomalowaniu) mam lekko powgniatana i zarysowana hanie , jak sie dopytywałem to za przygotowanie i pomalowanie powiedzieli mi 600/800zł (dokladniej jak oceni wzrokowo) koszt lakieru klaru itp. około 500zl ale to juz w zaleznosci od typu nadwozia i oczywiscie magicznych wyliczen lakiernika:-) ( ja mam hatchback-a)
przygotowanie i pomalowanie powiedzieli mi 600/800zł (dokladniej jak oceni wzrokowo) koszt lakieru klaru itp. około 500zl
wychodzi, że robocizna to 100zł tak?
pytanie czy zrobi to dobrze?!
Ja mam przejechany cały prawy bok (sprawka żony), dwa dni temu w dupe wjechała mi pijana Pani Doktor :) Nissanem. Moja rada - nadchodzi czas zimy czyli stłuczek, poczekajcie z tematem malowania do wiosny, bo jak Wam kto w nowy lakier wjedzie to będziecie wk.....ni a jak w ten co jest to i koszty mniejsze bo z ubezpieczenia. Wiem brzydko wygląda ale do wiosny da się przeboleć.
Pzdr
Moja rada - nadchodzi czas zimy czyli stłuczek, poczekajcie z tematem malowania do wiosny, bo jak Wam kto w nowy lakier wjedzie to będziecie wk.....ni a jak w ten co jest to i koszty mniejsze bo z ubezpieczenia. Wiem brzydko wygląda ale do wiosny da się przeboleć.
dokladnie, ja mam przorany błotnik i drzwi i też bede robil dopiero po zimie, lepiej dmuchac na zimne.
u mnie w miesice koszt malowania calej fury to liczba elementow x 250zl...bo tyle za element...cena z robocizna oczywiscie i z lakierem, ale nie wiem czy jeszcze niedojdzie za dobranie lakieru i takie tam...moze tez za calosc jest jakis rabat ..nie wiem;/
przygotowanie i pomalowanie powiedzieli mi 600/800zł (dokladniej jak oceni wzrokowo) koszt lakieru klaru itp. około 500zl
wychodzi, że robocizna to 100zł tak?
pytanie czy zrobi to dobrze?!
żle mnie zrozumiałes robocizna 600/800 +ok 500zł lakier =1100/1300 :-)