PDA

Zobacz pełną wersję : Ułożenie kabli zasilania do wzmacniacza

ForestG
20-08-10, 09:32
Koledzy temat był wałkowany sam go czytałem kilka razy ale jak przyszło co do czego to pozapominałem:( Może ma ktoś linka w ulubionych i mnie poratuje bo tyle stron przewertowałem że pewnie gdzieś go pominąłem. Albo podpowiedzcie jak to szło... W komorze silnika na ścianie kabiny jest okrągła gumowa zaślepka jak ją wydłubać i jak to uszczelnialiście u siebie po przeciągnięciu przewodów? Z góry dzięki i pozdrawiam:D

szastal
20-08-10, 09:48
Z komory tą gumką to jeden kabel ciągniesz, wydłubać ją idzie, wystarczy naciąć w niej krzyżyk i wcisnąć kabel (oczywiście pamiętaj o bezpieczniku przy aku na tym kablu), mase złapiesz sobie z bagażnika gdzieś lub z mocowania pasów, siedzeń. Przewody zasilające jedną stroną auta a sygnałowe drugą. Przy progach pod plastikami, czy co ci tam łatwiej zdjąć by to ułożyć.

ForestG
20-08-10, 20:05
Dzięki śliczne sygnał już puściłem pod podłokietnikiem i dywanikiem tak samo sterowanie problem miałem jedynie z zasilaniem. A nie zaklejałeś potem dziury silikonem? A i na jakiej wysokości od kabiny jest ta guma. Próbowałem się do niej dobrać od strony filtra przeciwpyłkowego ale nic jej nie widziałem:confused:

szastal
20-08-10, 20:17
Zaraz pod aku jest, lepiej od strony komory silnika się do niej dobrać, ja jej niczym nie zaklejałem a w tak wielkie wody autem się nie zapuszczam żeby mi się tamtędy lało.

Djadi
21-08-10, 12:00
Ja pociagnełem przewód zaraz koło zbiorniczka od wspomagania jest tam taka guma i tez jest dobrze :)

reXio
21-08-10, 16:21
No tez, ale to musiales wiecej kabla ciagnac bo by na druga strone komory silnikowej przejsc. Za aku jest ladna zaslepka. Dojscie slabe ale po zmontowaniu ladnie wyglada :p

szastal
21-08-10, 19:30
No tez, ale to musiales wiecej kabla ciagnac bo by na druga strone komory silnikowej przejsc. Za aku jest ladna zaslepka. Dojscie slabe ale po zmontowaniu ladnie wyglada :p

Dokładnie, w środku jak się nie chce za dużo grzebać to trzeba tylko odgiąć te całe wytłumienie , a pod aku ładnie to wchodzi, w 3d kiedyś zakładałem i było gorzej z dostępem do tego miejsca. W serwisie za przeciągniecie zasilania do wzmacniacza zażyczyli sobie 100zł, czy więcej, nie pamiętam bo kumpel przyjechał żebym mu to zrobił jak to usłyszał.

reXio
22-08-10, 13:14
W serwisie za przeciągniecie zasilania do wzmacniacza zażyczyli sobie 100zł, czy więcej, nie pamiętam ...

O jasny gwint!!! Fajna stawka jak za gora 30 minut roboty!!