Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś mocno pochrzanione...:/

wydma8
19-08-10, 22:28
Witam.

Alipnka 9855 do niej podpięty 4 kanałowy focal solid4...2 kanaly na zestaw przedni i kolejne dwa zmostkowane na suba...

...wszystko ladnie podpięte kabelkami, 2 komplety kabli rca jeden na front drugi na suba...

...i tu mega problem sygnal z radia idzie tylko jednym kablem rca, na ta chwile jak reguluje glosnosc suba to reguluje zarazem zestaw przedni...nie wiem co jest nie tak, jak wylacze suba w radio to wszystko przestaje grac....do tego dochodza jakies dziwne pstryki od czasu do czasu...co jest grane...

...teraz mam zmostkowany kanal 1 i 2 a pod 3 i 4 mam podpiety zestaw przedni...

...jak mialem 1 i 2 pod przedni zestaw i 3 i 4 pod suba to jak robilem balance lewo prawo o nie bylo plynnego przejscia, po paru sekundach od zmiany z lewej na prawa strone byl delikatny trzask w glosniku i dopiero wtedy nastapila zmiana strony...

Co jest nie halo??

Z gory wielkie dzieki za pomoc, ja juz rozkladam rece, moze radio nawala, moze piecyk...?

ppm702
20-08-10, 10:23
coś masz w radiu powalone kable ani wzmak nie dawałyby takich objawów

karpik85
20-08-10, 23:01
no też mi się tak wydaje. A w ustawieniach tego radia nie ma jakichś dodatkowych opcji, czy te wyjścia na wzmacniacz mają być pełne czy tylko na subwoofer ?

wydma8
21-08-10, 20:50
Prawdopodobnie coś jest nie haloo z radiem:/, z tego co zauważyłem to problem może tkwić w końcówce mocy na suba, bo czy podłącze kabel(chinch na suba) czy nie nie ma żadnej róznicy, nie ma żadnej regulacji suba z radia i gra tylko jak jest fader w piecu włączony...

...hmmm ciekawe co się spipcyło...macie może jakiś sprawdziny sposób na sprawdzenie czy to na pewno końcówka mocy z radia która idzie na suba się spipcyła??

wszystko jest na pewno dobrze podłączone, do tego w radiu wyjście na suba jest aktywne...

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za wszystkie cenne wskazówki:)

ppm702
23-08-10, 13:44
Sprawdzony sposób to przemierzyć radio. Sam tego podejrzewam, że nie zrobisz

wydma8
23-08-10, 20:58
Jutro podjadę do ziomka podłączyć inne radyjko i wyjdzie co się spipcyło:/

wydma8
24-08-10, 22:23
Ostatnia nowość...radio na 100% sprawne...pozostaje piec lub kable (głośnikowe sprawdzone, czyli sygnałowe lub zasilające)...

...ja stawiam na piec:/

wydma8
26-08-10, 16:05
Wszystkie kable wymienione i w dalszym ciągu sa te same objawy...:/

Wszystko wskazuje na to ze to piec:/

wydma8
03-09-10, 21:45
Panowie już sam nie wiem co mam o tym myśleć...wzmacniacz 100% sprawny, właśnie dostałem info z serwisu...

...radio sprawne, piec również, kable wymienione i to samo...no to qrde co to może być??