Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ochrona felg

mattro
19-08-10, 10:39
Witam
Jeśli to zły dział to przepraszam mam pytanie jakieś sposoby na dobrą ochronę felg a zwłaszcza polerowanego rantu ?

reXio
19-08-10, 10:41
Ja od czasu do czasu nakladam wosk - taki sam jak do karoserii. I nie jezdzic po kraweznikach :D

mattro
19-08-10, 10:44
No tak krawężniki to tragedia a jeszcze gorsze są dziury w drodze. których w Polsce jest bez liku :(

reXio
19-08-10, 10:47
Zycie. Dlatego jak uzywalem samochodu dosc czesto to namet nie myslalem o 16 calach. Teraz to wyjezdza od swieta wiec jest 16 i ostatnio poszedl w dol -35mm :P

mattro
19-08-10, 10:51
No ja na razie codziennie używam hani i 16 wylądowały. Co prawda myślę nad zakupem drugiego auta do jazdy na co dzień ale to jeszcze potrwa troche. A felgi jak się zabrudza to normalnie płynem myjesz czy stosujesz te specyfiki do mycia felg ?

szastal
19-08-10, 13:02
No ja na razie codziennie używam hani i 16 wylądowały. Co prawda myślę nad zakupem drugiego auta do jazdy na co dzień ale to jeszcze potrwa troche. A felgi jak się zabrudza to normalnie płynem myjesz czy stosujesz te specyfiki do mycia felg ?

Ja jadę felgi chemią do felg turtel wax i wosk robi swoje, a co do dziur, to jak będziesz miał dobre ciśnienie w oponie to nie dobijesz felgi na dziurze, dobre tzn zapomnij o tym co masz napisane na tabliczce, komfort trochę spada ale falgii na dziurze nie rozwalisz, chyba że bokiem o dziurę zahaczysz .

mattro
19-08-10, 13:30
No wiem co prawda mam ten rant ochronny na oponie ale to też nie jest 100 % ochrony a jeśli chodzi o komfort to wiem jak jest już wcześniej jeździłem na 16" i wiem z czym się trzeba liczyć.

reXio
19-08-10, 15:26
Rant jest generalnie do ochrony przed otarciem boku felgi a nie przed dobiciem w dziurze. Jak sie ma pecha i konkretnie wypierniczy w dziure to zonk.

Ja felgi myje sporadycznie, jesli juz to zwykly szampon i szczoteczka do felg.