PDA

Zobacz pełną wersję : Dolot do stozka

Dealer
08-11-06, 00:28
witam mam pytanie typu: czy przez robienie tych pieknych dolotow ze zderzaka do stozka nie dostaja sie kamienei woda i inne syfy?? jak to wyglada?? Jest bezpieczne?

Pati
08-11-06, 00:35
kamienia nie zassasz. wody tez raczej nie.

Lcfr
08-11-06, 12:24
witam mam pytanie typu: czy przez robienie tych pieknych dolotow ze zderzaka do stozka nie dostaja sie kamienei woda i inne syfy?? jak to wyglada?? Jest bezpieczne?

jeżdze tak ponad rok i spoko...

kamieni brak... woda tez nie leci... - moze wiecej brudu/kurzu- nisko z ulicy :neutral:

Dealer
08-11-06, 13:18
zassac moze i nie zasasam ale samoisnie moze wleciec i wtedy juz bedzie ssany!! JEszcze takie pytanko jaka role spelnia ten zbiorniczek na powitetrze przy kole!?

Lcfr
08-11-06, 13:25
zassac moze i nie zasasam ale samoisnie moze wleciec i wtedy juz bedzie ssany!!

od tego jest filtr zeby nie dał zassac....

JEszcze takie pytanko jaka role spelnia ten zbiorniczek na powitetrze przy kole!?

rezonator...

Pati
08-11-06, 19:10
rezonator ów działa jak tłumik szmerów. wyjmij a zobaczysz jak fura bedzie ryczała. prawie jak na stożku.

Malariaa
18-11-06, 11:44
Ja się dołącze do tematu czy do d14a4 opłaca się montować stożek czy kosztu montażu beda adekwatne do wyników jakie się przez taki montaz osiągnie. I jeszcze jedno jaki stozek i dolot polecacie do tego silnika?

Lcfr
18-11-06, 22:10
Ja się dołącze do tematu czy do d14a4 opłaca się montować stożek czy kosztu montażu beda adekwatne do wyników jakie się przez taki montaz osiągnie. I jeszcze jedno jaki stozek i dolot polecacie do tego silnika?

jakie stozki to juz wiesz- poszukaj...bylo kilka postów z nazwami i JR/K&N/AEM/AOMA/KINGDRAGON/JACKY/GREEN/JAMEX/SIMOTA....

ja bym polecił
z górnej półki
K&N-uwazam ze OK
AEM-nie wiem tylko jak z czyszczeniem

ze śreniej półki(jak dla mnie)
JR

z dolnej półki
JACKY oraz AOMA - których osobiscie DOCELOWO bym nie załozył do swojego auta...

a KINGDRAGON/GREEN/JAMEX oraz inne odpusciłbym ... bo ani to nie mam dystrybutora u nas jakiegos wiekszego (albo ja nie znam) ani nie wiadomo jak to sie sprawdza albo czysci (produkty)

co do dolotu do tego silnika zostaje Ci markowy produkt (150pln i wiecej) oraz niskobudżetowa kibelrura z upiekszaniem (20pln)

o przyrostach nie ma co dyskutowac bo o tym tez doczytasz wszystko w archeo...

wybór nalezy do ciebie