Zobacz pełną wersję : Dolot do stozka
witam mam pytanie typu: czy przez robienie tych pieknych dolotow ze zderzaka do stozka nie dostaja sie kamienei woda i inne syfy?? jak to wyglada?? Jest bezpieczne?
kamienia nie zassasz. wody tez raczej nie.
witam mam pytanie typu: czy przez robienie tych pieknych dolotow ze zderzaka do stozka nie dostaja sie kamienei woda i inne syfy?? jak to wyglada?? Jest bezpieczne?
jeżdze tak ponad rok i spoko...
kamieni brak... woda tez nie leci... - moze wiecej brudu/kurzu- nisko z ulicy :neutral:
zassac moze i nie zasasam ale samoisnie moze wleciec i wtedy juz bedzie ssany!! JEszcze takie pytanko jaka role spelnia ten zbiorniczek na powitetrze przy kole!?
zassac moze i nie zasasam ale samoisnie moze wleciec i wtedy juz bedzie ssany!!
od tego jest filtr zeby nie dał zassac....
JEszcze takie pytanko jaka role spelnia ten zbiorniczek na powitetrze przy kole!?
rezonator...
rezonator ów działa jak tłumik szmerów. wyjmij a zobaczysz jak fura bedzie ryczała. prawie jak na stożku.
Ja się dołącze do tematu czy do d14a4 opłaca się montować stożek czy kosztu montażu beda adekwatne do wyników jakie się przez taki montaz osiągnie. I jeszcze jedno jaki stozek i dolot polecacie do tego silnika?
Ja się dołącze do tematu czy do d14a4 opłaca się montować stożek czy kosztu montażu beda adekwatne do wyników jakie się przez taki montaz osiągnie. I jeszcze jedno jaki stozek i dolot polecacie do tego silnika?
jakie stozki to juz wiesz- poszukaj...bylo kilka postów z nazwami i JR/K&N/AEM/AOMA/KINGDRAGON/JACKY/GREEN/JAMEX/SIMOTA....
ja bym polecił
z górnej półki
K&N-uwazam ze OK
AEM-nie wiem tylko jak z czyszczeniem
ze śreniej półki(jak dla mnie)
JR
z dolnej półki
JACKY oraz AOMA - których osobiscie DOCELOWO bym nie załozył do swojego auta...
a KINGDRAGON/GREEN/JAMEX oraz inne odpusciłbym ... bo ani to nie mam dystrybutora u nas jakiegos wiekszego (albo ja nie znam) ani nie wiadomo jak to sie sprawdza albo czysci (produkty)
co do dolotu do tego silnika zostaje Ci markowy produkt (150pln i wiecej) oraz niskobudżetowa kibelrura z upiekszaniem (20pln)
o przyrostach nie ma co dyskutowac bo o tym tez doczytasz wszystko w archeo...
wybór nalezy do ciebie