Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic 1.5 101 Km kilka pytań rozrząd i pare innych proszę o Pomoc

michael92
18-08-10, 02:23
Witam kupiłem Honde Civic coupe pierwsze moje auto i w rodzinie pierwsze Japońskie ale do rzeczy chcę wymienić kilka rzeczy takich jak ;
1.Rozrząd jaki mam kupić chodzi mi o firmę i żeby był to kompletny to co mam kupić jakieś uszczelniacze rolki napinacze czy pompę wody też i jakiej to firmy albo oryginał albo zbliżonych do oryginału chodzi o to żeby było dobre i śmigało dobrze ?
1.Płyn Chłodniczy jaki był lany i ile go potrzebuje orginał zaminnik jaka firma co mam kupić ?
2. Jaki Polecacie Olej do tego silnika przebieg spory 284 tyś i ile tego oleju potrzeba ,,L" auto przyjechało na kołach z Holandii nie zauważyłem ubytku oleju ładnie silnik chodzi jak na razie.
3. czy wskazówka paliwa nawet po zgaszeniu i wyjęciu kluczyka wskazuje poziom Paliwa?

czekam na wasze odpowiedzi sorki za takie pytania ale to moja pierwsza przygoda z autem i wymarzoną Hondą civic a jestem młodym człowiekiem i przyszłym mechanikiem raczej chciałbym aby części jak najbardziej oryginalne albo dobre zamienniki a nie jakieś chińskie podróbki Pozdrawiam.

majdan
18-08-10, 08:12
Witaj na forum.

Rozrząd - pasek, rolka, napinacz, pompa wody? Oryginalne w ASO albo zamienniki (czytaj na forum)
Płyn chłodniczy - Np. "Prestone" mieszalny z innymi płynami. Ceny 30-50 zł za 4 litry. Nie trzeba go rozcieńczać. Dostępny na każdej stacji benzynowej...
Poziom paliwa - przejedź kilka kilometrów, zatrzymaj się, zgaś samochód i obserwuj na efekty
Olej - najlepiej taki, który był już lany. Informacje są w tym dziel w tematach przyklejonych.

Aby uzyskać dokładniejsze odpowiedzi na Twoje pytania polecam Ci skożystać z forumowej wyszukiwarki, ponieważ te tematy były już poruszane wiele razy.