Zobacz pełną wersję : mulenie na wolnych obrotach
tomek_nova
17-08-10, 15:12
witam . w mojej hondzie cos ostatnio na mneiszych obrotach strasznie muli, nieraz nawet na 3 biegu sie nie da jechac i musze redukowac bo jest za slaby a obroty np sa 2,5 nawet 3 a ona strasznie muli... w cieply dzien to jeszcze gorzej.... ciezko jest rozbujac mi te auto do 80km/h bo pozniej to juz jakos idzie... co moze byc przyczyna?
podpisuje sie do tego tematu , to może być wina silniczka krokowego ??? dodam że faluje mi na na wolnych obrotach . a czasami zostaje na 2.5tyś obr... i buczy ze stożka.....
przyczyn może być wiele.
standardowe sprawdzanie: filtr powietrza,świece,kable WN,szczelność dolotu,luzy zaworowe jeśli dawno były sprawdzane/ustawiane
jeśli falują to może być krokowy bo to że słaby przy niższych obrotach to krokowy nie ma nic do tego...jeśli znajdziecie przyczynę to napiszcie co było,przyda się innym którzy mogą mieć taki problem jak Wy..pozdrawiam
A ja bym stawiał na bardzo zasyfioną przepustnicę. I tak trzeba przeczyścić krokowy to trochę więcej rozkręcić i wymyć na pewno nie zaszkodzi.