Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ep1] podlaczenie wzmaka i glosnikow pod radio sony

paluchoski
17-08-10, 14:44
siemano,

nosze sie z zamiarem kupna radia sony gt240 - podstawowy model, nic mi wiecej nie trzeba.
do tego oczywiscie wygluszenie, system dwudrozny, wzmak i sub.

mam 7 gena ep1.

moje zasadnicze pytanie dotyczy podlaczenia wzmacniacza do radia. na schemacie producenta jest bardzo ogolnikowo to przedstawione- http://pdf.crse.com/manuals/4149111311.pdf

czy zeby wyjsc sygnalem z radia to trzeba sie podpinac pod te cieniutkie kable w kostce ? poprzednie radio podlaczalem cinchami, a tu na takich miedziakach trzeba pracowac ?

ja to widze tak:
radio > kostka ISO > odcinam kable od glosnikow przednich i lece nimi do wzmaka > po wyjsciu ze wzmaka wracam kablami w miejsce gdzie je przecialem > sygnal leci w drzwi > tam podlaczam zwrotnice > ze zwrotnicy rozdzielam na woofery i tweetery

tak?

jakimi kablami nalezy isc od radia do wzmaka ? mam w nim wejscie albo na cinche albo na jakis hi level input, czy cos takiego. czy potem po powrocie ze wzmaka do glosnikow mozna sie wpiac w instalacje fabryczna ? te kable sa czegos warte, czy lepiej puscic nowe w drzwi ?

dzieki
p

!markos
17-08-10, 17:32
nie, nie tak. patrzysz w instrukcje i jej nie rozumiesz? niczego nie odcinasz i nigdzie sie nie wklejasz z kablami.

radio laczysz ze wzmacniaczem wyjsciem rear/sub (liniowe, cinch). musisz sie tylko przestawic na to, ze przednie glosniki, to beda w radiu tylne. wyjscia/wejscia sygnalu glosnikowego (hi) nie uzywaj, jest duzo gorsze jakosciowo.

jak robisz cala instalacje ze wzmacniaczem i przednim systemem, to i tak nie bardzo masz mozliwosc uzycia seryjnego odrutowania z samochodu (nazywanie tego kablami to przesada).

paluchoski
17-08-10, 18:30
no wlasnie nie wiedzialem czy to gniazdo rear/sub jest pelnowymiarowym wyjsciem.
a jak potem sub'a dolozyc ?

!markos
17-08-10, 18:42
kupic 4 kanalowy wzmacniacz i rozprowadzic sygnal na 1/2 i 3/4 kanal rozgaleziaczem cinch-2xcinch

paluchoski
27-08-10, 00:12
ktos sie moze orientuje jaka jest granica glebokosci glosnika w drzwiach ep1 ?
mam swietna oferte na focale 165 kr2, a one maja kolo 10cm

pzdr