Zobacz pełną wersję : zgrzyty w przednich glosnikach
witam
Mam zalozony profesjonalny sprzet w aucie i od juz dluzszego czasu dzieje m isie cos takiego: (mam przednie glosniki w drzwiach z oddzielnymi tweeterami, tylne na polce i sub w bagazniku i wszystko bangla pod wzmacniaczami ) jak jade ijest na drodze wyboj uskok to nagle zgrzyt w glosnikach przednich tylko slychac ,rozebralem wszystko wczepilem czinche na maxa do radia i dzialalo mi tak jakis czas ale znowu jakies zgrzyty sie pojawily po jakims czasie ,jakby zaklocenia ,czy to zalezne jest od kabli czinch czy raczej szukac gdzies indziej ?? pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedz
a jak masz poprowadzone kable do drzwi? sygnał dałes seryjnymi kablami czy poprowadziłeś swoje?
może to byc wynikiem uszkodzenia któregoś z kabli, pozycz od kogos czinche i pojeździj na nich wtedy zobaczysz czy nadal zgrzyta czy nie....
czincze poprowadzone sa srodkowym tunelem ,a kable do glośników w drzwiach niestety seryjne są (seria tylko jest do tej nieszczesnej kostki w drzwiach ,pózniej juz są grubsze moje poprowadzone)
jeżeli te trzaski są w obu głosnikach, to albo czincze sa jakieś lewe a może gdzies zasilanie nei styka, taka moja teoria...
no tez mi sie wydaje ze chyba czincze ,ale chcem po prostu wiedziec co wiara powie na ten temat
Siema Ziomy.
Ja w podobnym temacie. Mam problem z jednym glosnikiem, z tylu. Raz na jakis czas trzeszczy tak jakby byl spalony. Wyciagalem go juz pare razy i wszystko wracalo do normy. Zastanawiam sie czy to moze byc wina kabla, czy tez gabki, ktora wypchalem przestrzen pod glosnikiem.
JulekCIVIC
26-09-07, 19:23
Siema Roslina. jesli chodzi o twoj prblem to najprawdopodobniej jest to ten kabelek co jest w glosniku (taka plecionka laczaca membrane z podlaczeniem) pewnie sie odlutowala i raz laczy a raz nie:D
[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2007 ]
a jesli chodzi o CIebie Ciechan. to oblukaj czy nie przetar ci sie jeden z kabelkow doprowadzajacych zasilanie do glosnika... bo jesli zgrzyta to pewnie plus od radia czy tam wzmaka dotyka masy (karoseri) auta:) pozdro
moj temat zakonczony ,bo okazalo sie ze gniazda rca ponoc zostaly w radiu wyrwane hehe nowe radio i gniazda wyrwane smiac mi sie chcialo jak koles mi na gwarancji mowil to :-D:-D:-D ,teraz juz trzeci raz oddalem radio bo znowu podajnik plyt sie pieprzy,kenwoody to bardzo zawodne radia i ja nie pierwszy ,ladnie wygladaja i niezle graja ale bardzo bardzo zawodne no niestety trzeba sprawic sobie jakiegos alpine'a ,pozdro
JULEKCIVIC dzieki Ziom. Sprawdze to jak bede mial chwile. Wrazenie jest takie jakby mi sie glosnik spalil. Trzeszczy i charczy rowno z tonami.