PDA

Zobacz pełną wersję : zgrzyty w przednich glosnikach

Ciechan
07-11-06, 13:59
witam

Mam zalozony profesjonalny sprzet w aucie i od juz dluzszego czasu dzieje m isie cos takiego: (mam przednie glosniki w drzwiach z oddzielnymi tweeterami, tylne na polce i sub w bagazniku i wszystko bangla pod wzmacniaczami ) jak jade ijest na drodze wyboj uskok to nagle zgrzyt w glosnikach przednich tylko slychac ,rozebralem wszystko wczepilem czinche na maxa do radia i dzialalo mi tak jakis czas ale znowu jakies zgrzyty sie pojawily po jakims czasie ,jakby zaklocenia ,czy to zalezne jest od kabli czinch czy raczej szukac gdzies indziej ?? pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedz

MartinS
08-11-06, 07:39
a jak masz poprowadzone kable do drzwi? sygnał dałes seryjnymi kablami czy poprowadziłeś swoje?
może to byc wynikiem uszkodzenia któregoś z kabli, pozycz od kogos czinche i pojeździj na nich wtedy zobaczysz czy nadal zgrzyta czy nie....

Ciechan
08-11-06, 08:27
czincze poprowadzone sa srodkowym tunelem ,a kable do glośników w drzwiach niestety seryjne są (seria tylko jest do tej nieszczesnej kostki w drzwiach ,pózniej juz są grubsze moje poprowadzone)

MartinS
08-11-06, 14:11
jeżeli te trzaski są w obu głosnikach, to albo czincze sa jakieś lewe a może gdzies zasilanie nei styka, taka moja teoria...

Ciechan
08-11-06, 14:22
no tez mi sie wydaje ze chyba czincze ,ale chcem po prostu wiedziec co wiara powie na ten temat

Roslina
21-09-07, 10:28
Siema Ziomy.
Ja w podobnym temacie. Mam problem z jednym glosnikiem, z tylu. Raz na jakis czas trzeszczy tak jakby byl spalony. Wyciagalem go juz pare razy i wszystko wracalo do normy. Zastanawiam sie czy to moze byc wina kabla, czy tez gabki, ktora wypchalem przestrzen pod glosnikiem.

JulekCIVIC
26-09-07, 19:23
Siema Roslina. jesli chodzi o twoj prblem to najprawdopodobniej jest to ten kabelek co jest w glosniku (taka plecionka laczaca membrane z podlaczeniem) pewnie sie odlutowala i raz laczy a raz nie:D

[ Dodano: Sro 26 Wrz, 2007 ]
a jesli chodzi o CIebie Ciechan. to oblukaj czy nie przetar ci sie jeden z kabelkow doprowadzajacych zasilanie do glosnika... bo jesli zgrzyta to pewnie plus od radia czy tam wzmaka dotyka masy (karoseri) auta:) pozdro

Ciechan
27-09-07, 22:06
moj temat zakonczony ,bo okazalo sie ze gniazda rca ponoc zostaly w radiu wyrwane hehe nowe radio i gniazda wyrwane smiac mi sie chcialo jak koles mi na gwarancji mowil to :-D:-D:-D ,teraz juz trzeci raz oddalem radio bo znowu podajnik plyt sie pieprzy,kenwoody to bardzo zawodne radia i ja nie pierwszy ,ladnie wygladaja i niezle graja ale bardzo bardzo zawodne no niestety trzeba sprawic sobie jakiegos alpine'a ,pozdro

Roslina
01-10-07, 12:15
JULEKCIVIC dzieki Ziom. Sprawdze to jak bede mial chwile. Wrazenie jest takie jakby mi sie glosnik spalil. Trzeszczy i charczy rowno z tonami.