Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy naklejka pod antene CB radia zniszczy lakier ?

paluchoski
16-08-10, 21:59
witam
do nowej anteny z allegro koles mi dolozyl przezroczysta nalepke pod magnes.
nalepia ja sie na dach, a na to stawia antene.

klej nie wydawal sie jakis hardcorowy, wiec wyczyscilem dach i nalepilem. potem zadalem sobie pytanie, czy nie bedzie problemu z odlepieniem ? kieruje je wiec do uzytkownikow takich nalepek...

jak to potem najdelikatniej odlepic ? przy uzyciu suszary ?

czy taka nalepka nie szkodzi lakierowi ? nie poci sie pod nia blacha ? nie odejdzie potem z lakierem ?

jeszcze jest taki motyw, ze jak nalepialem to sie zrobil maly babelek, ktory przekulem igla. jesli przez ta dziurke wejdzie woda to moze pojsc rdza, czy raczej predzej ta wilgoc wyparuje ?

wydaje mi sie, ze korzysc z takiej nalepy jest nieporownywalnie wieksza (nieporysowany dach) niz to, ze sie ewentualnie pomarszczy i ja trzeba bedzie odlepiac. no ale moze sie myle.

czekam na opinie
thx
p

misiek707
17-08-10, 10:10
Ta naklejka jest właśnie po to by nie zniszczył ci się lakier... Ja w poprzedniej hondzie jezdzilem z taka naklejka ponad rok przy sprzedazy odkleilem ją i mialem ladniutki lakier w tym miejscu. Jakbym nie mial naklejki to przy stawianiu , zdejmowaniu anteny zawsze jakies rysy by powstawaly.

thompson17
17-08-10, 12:13
dokładnie, a jeśli nie chcesz naklejać nic to jeszcze moim zdaniem lepsze są magnetyczne podstawki pod antene gumowane

Infi
17-08-10, 12:32
mam taka gumowana podstwke i nie warto, robia sie od niej rysy, jedyne rozsadne rozwiazanie to ta lipnie wygladajaca naklejka na dachu.

karmel
17-08-10, 14:50
albo szmatka w bagażniku i przecieranie tej częsci dachu na której ma być założona antena...

misiek707
18-08-10, 01:27
Anteny nie musicie na środku dachu trzymać :) można gdzieś na rogu ( ja mam na klapie na rogu prz szybie) Nie żuca się w oczy nawet ta naklejka... A co do gumowych podkładek mam taką też na antenie ale ona za bardzo nic nie da gdy między antenę a lakier podejdzie np. piasek.... Naklejka jest najlepszym rozwiązaniem. Bezbarwna naklejeczka i jest git. pzdr