Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaiweszenie :(

sucharek
16-08-10, 19:12
Witam czy to normalnie czy nie za bardzo ;
jak jadę wolno po malych dziurach to tak jak by cos walilo o kartonowe pudelo i z lewej iz prawej nie jest to metaliczny stukot co to może być już nie mówiąc o wyciszeniu tragedia łaczniki stabilizatora powymieniane

mx500
16-08-10, 19:59
Sprawdzałeś końcówki drążków kierowniczych czy nie mają luzów ???? to może być przyczyną stuków

Konrad84
16-08-10, 21:44
trzeba to obejrzeć, bo przez forum można obstawiać wiele rzeczy. ;)

sucharek
17-08-10, 07:36
sprawdzałem nie ma luzów kierownica zresztą wcale się nie trzęsie zastanawiam sie czy to nie tuleje na wachaczach a moze gorny swozen jak jade jest taki dziek na nierownosciach jakby cos gumowego przeskakiwało a na nierwnosciach poprzecznych takie pu pu pu z jednej i drogiej strony :(

Xus
17-08-10, 08:20
jedz na szrpaki one ci prawde powiedza

teg
18-08-10, 01:10
Jak znajdziesz przyczynę to napisz, szukam jej od zimy, chyba nie muszę pisać że szarpaki to lipa jak nie ma dobrego diagnosty a u nas nie ma.

sucharek
19-08-10, 08:31
zastanawiam sie czy to nie amortyzatory juz daja zanaki jutro pojade na szarpaki to powiem

reXio
19-08-10, 10:43
Szarpaki to jest lipa. Mi na stacjach (roznych) nic nie wychodzi a lekki luz na sworzniu mam bo czasem mi pierdnie :D

sucharek
19-08-10, 19:22
bylem i wyszlo ze mam luz na prawym drazku kierowniczym do wymiany ale zeby az tak pukalo przez to ?

teg
20-08-10, 01:43
U mnie luzów nie ma a jest ten głuchy dźwięk, układ kierowniczy to ja rozebrałem już cały i miałem każdą część w łapach, luzów zero :) Ale wczoraj być może znalazłem: stawiam na fotel kierowcy, bo mi się pomysły skończyły.

Marecki
20-08-10, 01:56
Sprawdź wahacze. Mnie też tak "waliło", a po wymianie wahacza jak ręką odjął. Stań z boku auta i szarpnij energicznie kołem do siebie i od siebie, kilka razy, tylko uważaj żeby nie urwac!;)

michanio_w
25-08-10, 12:47
Też miałem stukanie w prawym przodzie, do wymiany miałem końcówkę drążka, wahacz oraz sworzeń bo miał już jakieś luzy, zapobiegawczo wymienilem.
Po wymianie jak ręką odjął i teraz wszystko jest ok :)

lukiwch
30-08-10, 00:03
U mnie występuje jakby strzelanie sprężyn szczególnie po deszczu albo w śniegu (jak jest mokro) ... wszystko było już sprawdzane (amorki wymieniane, sprężyny są ok, drążki i końcówki też), moi znajomi w niektórych jajkach też mają podobne objawy po deszczu ... ja już zgłupiałem i zaczynam to ignorować :|

teg
30-08-10, 12:55
Lukiwch, bo to jest strzelanie sprężyn i prawie wszystkie 5D to mają. Można kombinować żeby to znaleźć, ale chyba jak na razie nikt nie znalazł 100% rozwiązania.

reXio
30-08-10, 12:58
Rozwizanie jest - mam to u siebie seryjnie w springach Eibach Pro kit. Na sciskane zwoje u dolu i na gorze sa naciagniete grube gumowe tuleje. Wtedy w momencie scisku nie ociera jeden zwoj o drugi i nie ma tego BBBĘĘĘĘE... :D

Z drugiej strony wystepuje to zawsze na deszczu a ja jak pada nie jezdze wiec mi to wisi :D

teg
31-08-10, 21:59
Ale Eibach Pro Kit to nie jest rozwiązanie seryjne :p Jakbym miał to rozbierać i coś tam naciągać/podkładać... Nie no, może kiedyś. Teraz mi się nie chce :)